«Ντου» στο προεδρικό μέγαρο και τη Βουλή…


Γράφει ο Καφενόβιος


Το προεδρικό μέγαρο και τη βουλή επιχείρησαν να καταλάβουν οργισμένοι διαδηλωτές, που δεν αντέχουν άλλο τη φτώχεια, ούτε φυσικά την κλοπή δισεκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες, μέσω των λεγόμενων κυβερνητικών «πακέτων σωτηρίας». Δεν συνέβη στην Ελλάδα (προς το παρόν, τουλάχιστον), αλλά στη Ρουμανία του ΔΝΤ και την υπό χρεοκοπία Ιρλανδία, που βιώνουν, καιρό τώρα, τον εφιάλτη της εξαθλίωσης.

Συνταξιούχοι στη Ρουμανία συγκρούστηκαν με την αστυνομία καθώς προσπαθούσαν να ανοίξουν δρόμο για το προεδρικό μέγαρο Πάνω από ....
500 συνταξιούχοι διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα και κάλεσαν τον πρόεδρο να παραιτηθεί με αφορμή την ανακοίνωση για τις περικοπές στις συντάξεις. Δύο άνθρωποι λιποθύμησαν στον συνωστισμό που ακολούθησε όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανοίξουν τον δρόμο μέσα από την αστυνομία, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του TVR.

Τα μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας ανακοίνωσαν πως πάνω από 1000 άτομα διαδήλωσαν και σε άλλες πόλεις στη Ρουμανία, την Τετάρτη. (12-05-2010)
Το TVR μετέδωσε αποσπάσματα από παρόμοιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στις ανατολικές πόλεις του Ιάσιου και του Galati. Διαδηλωτές και στις δύο πόλεις προσπάθησαν να διασπάσουν τις γραμμές της αστυνομίας...


Στην Ιρλανδία έγινε πορεία εναντίον της κλοπής (με τη βοήθεια της κυβέρνησης βέβαια) πολλών δισεκατομμύριων ευρώ από τις τράπεζες (τα λεγόμενα "πακέτα σωτηρίας"). Όπως μεταδίδει το BBC:
Διαδηλωτές εφόρμησαν στις πύλες του Ιρλανδέζικου κοινοβουλίου, του Dail, στο Δουβλίνο την Τρίτη το απόγευμα (11-05-2010), εξοργισμένοι με τα σχέδια διάσωσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση της Ιρλανδίας για τις τράπεζες. Περίπου 500 άτομα πήραν μέρος σε πορεία για να εκδηλώσουν την οργή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να χορηγήσει δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες.
Μια ομάδα περίπου 100 ατόμων ξέφυγε από την ειρηνική διαδήλωση και προσπάθησε να ανοίξει δρόμο μέσα από τις σιδερένιες πύλες του Leinster House, αλλά αστυνομικοί με γκλομπς τους απώθησαν...