Γιατί ακυρώνεται το debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει εκλογών;

| Kafeneio™ |
0
Όπως ήδη γνωρίζουμε, η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής έχει περιπλέξει κατά πολύ το ζήτημα με το debate των πολιτικών αρχηγών. Τι θα συμβεί τελικά; Θα γίνει κι αν ναι, πότε;

Το debate των πολιτικών αρχηγών για τις εθνικές εκλογές τελικά δε θα πραγματοποιηθεί, όπως αποφασίστηκε στην Διακομματική Συνεδρίαση τη Δευτέρα 24 Ιουνίου. Κι ο βασικός λόγος που το debate δε θα πραγματοποιηθεί είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να βρεθεί ημερομηνία...

Μετά την ολοκλήρωση της Διακομματικής Συνεδρίασης με σκοπό τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate, η απόφαση που διεξήχθει είναι ότι το debate δε θα πραγματοποιηθεί, παρά το ότι προτάθηκαν οι ημερομηνίες από τις 27 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε, ενδεχομένως, εκ νέου να αναζητηθεί μια λύση, όχι όμως με τη σύσταση της Επιτροπής που συνήλθε σήμερα. Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ακόμη και το να γίνει αργά το βράδυ της 1ης Ιουλίου, σε περίπτωση που δεν μπορούσε να βρεθεί άλλη ημερομηνία. Όμως, τελικά, ούτε με αυτόν τρόπο κατάφερε να βρεθεί ημερομηνία που να βολεύει όλα τα κόμματα. Συνεπώς, και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν θα πραγματοποιηθεί debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Αμέσως μετά το τέλος της Διακομματικής Συνεδρίασης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, δήλωσε «Τα κόμματα δεν είχαν τη διάθεση να αλλάξουν το πρόγραμμά τους. Εμείς ήμασταν ανοιχτοί σε όλες τις ημερομηνίες και προτείνουμε στη ΝΔ έστω και στην ύστατη στιγμή τις ημερομηνίες που αυτή θέλει. Να συμφωνήσουμε για να γίνει debate τουλάχιστον μεταξύ των δύο».

Αναμένεται να δούμε αν θα αλλάξει κάτι με το debate και αν έστω και η ΝΔ θα συμφωνήσει να γίνει το debate σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)