Η Τουρκία δίνει όπλα στους τρομοκράτες για να απωθήσουν τις δυνάμεις του Άσαντ

| Kafeneio™ |
0
Η Τουρκία εξόπλισε μια σειρά από συριακές ανταρτικές οργανώσεις, τις οποίες στηρίζει, σε μια προσπάθεια να τις βοηθήσει να απωθήσουν τη μεγάλη επίθεση του καθεστώτος της Δαμασκού, η οποία γίνεται με την υποστήριξη της Ρωσίας, ανέφεραν σήμερα στελέχη της τουρκικής αντιπολίτευσης και πηγές των ανταρτών...

Η Μόσχα στηρίζει την ευρείας κλίμακας αεροπορική και χερσαία επιχείρηση της Δαμασκού που έχει ως στόχο να ανακτήσει τον έλεγχο στα τελευταία εδάφη που κρατούν οι αντάρτες, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας. Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ εξαπέλυσε αυτήν την επίθεση τον περασμένο μήνα, υποστηρίζοντας ότι οι αντάρτες παραβίασαν την εκεχειρία, προκαλώντας την έξοδο των αμάχων με τους βομβαρδισμούς στο Ιντλίμπ και τις γειτονικές περιοχές του. Αυτή είναι η σημαντικότερη κλιμάκωση της βίας από πέρσι το καλοκαίρι στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Τις τελευταίες ημέρες η Άγκυρα προώθησε εφόδια στους αντάρτες, αφού δεν κατάφερε να πείσει τη Ρωσία ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η κλιμάκωση για να αποφευχθεί μια έξοδος προσφύγων προς τα τουρκικά εδάφη, ανέφεραν δύο υψηλόβαθμα στελέχη της αντιπολίτευσης. Με την κίνηση αυτή η Τουρκία στέλνει επίσης το μήνυμα ότι θέλει να διατηρήσει την επιρροή της στη βορειοδυτική Συρία, όπου έχει αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία της στις περίπου δώδεκα στρατιωτικές βάσεις που οργάνωσε στο πλαίσιο της συμφωνίας αποκλιμάκωσης με τη Ρωσία, σημείωσε ένας διοικητής των ανταρτών.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μια τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή έφτασε σε μια βάση στη βόρεια Χάμα, κοντά στο ανταρτοκρατούμενο Τζάμπαλ αλ Ζαουίγια, το οποίο βομβαρδίζεται επί εβδομάδες από τα ρωσικά και τα συριακά μαχητικά, ανέφεραν ένας αντάρτης και ένας μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.

Ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Μετώπου Απελευθέρωσης (NLF), ο λοχαγός Νάτζι Μουστάφα, ούτε επιβεβαίωσε, ούτε όμως και διέψευσε ότι έχουν λάβει νέα εφόδια από την Τουρκία, λέγοντας μόνο ότι οι αντάρτες είχαν από καιρό ένα σημαντικό οπλοστάσιο, από αντιαρματικά μέχρι θωρακισμένα οχήματα καθώς και «υλική και επιμελητειακή υποστήριξη από τους Τούρκους αδελφούς μας».


Νωρίτερα σήμερα ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να εντείνει τις επιθέσεις του στις «κρυψώνες των τρομοκρατών» στα βορειοδυτικά, όπως τις χαρακτήρισε. Μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters και έχει επαφές με τη διοίκηση του συριακού στρατού είπε ότι το τελευταίο 24ωρο η Δαμασκός στέλνει στην περιοχή ενισχύσεις με σκοπό να ανοίξει ένα νέο μέτωπο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)