Έντονη ανησυχία στον Κρεμλίνο: Είναι πιθανό το πρώτο πυρηνικό πλήγμα των Αμερικανών;

| Kafeneio™ |
0
Αναζωπυρώνεται ο φόβος του πυρηνικού πολέμου. ΗΠΑ και Κρεμλίνο βρίσκονται στα μαχαίρια.

Σε Διάσκεψη για την ασφάλεια που διοργανώθηκε στη Μόσχα, αρκετοί αναλυτές, αξιωματούχοι και εκπρόσωποι ξένων χώρων συζήτησαν για το μέλλον της διεθνούς ασφάλειας και τον ρόλο...
των πυρηνικών όπλων, ιδιαίτερα μετά το πάγωμα της “Συνθήκης INF” ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ.

Ένας όμως Ρώσος Αντιστράτηγος με ιδιαίτερα υψηλόβαθμη θέση στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων του Πούτιν ήταν κατηγορηματικός κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι θέλουν να πλήξουν την Ρωσία αιφνιδιαστικά και με πυρηνικά όπλα, προκαλώντας τεράστιο προβληματισμό.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με στόχο να αποκτήσουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πρώτο πυρηνικό πλήγμα στη Ρωσία, δήλωσε ο κορυφαίος αξιωματούχος του ρωσικού Α/ΓΕΕΔ Αντιστράτηγος Viktor Poznikhir.

«Η ανάπτυξη συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας κοντά στα σύνορά μας επιτρέπει στις ΗΠΑ να χτυπήσουν πρώτες και να μας αιφνιδιάσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αξιωματικός στην διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια που διεξάγεται στη της Μόσχα.

Στην έκθεσή του, ο Αντιστράτηγος εξήγησε ότι οι ΗΠΑ είχαν αναπτύξει ένα σύστημα αναχαίτισης και καταστροφής εχθρικών βαλλιστικών πυραύλων της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων χωρών, πριν αυτοί εκτοξευτούν.
Στη συνέχεια προειδοποίησε τα κράτη, τα οποία φιλοξενούν ή θα φιλοξενήσουν στοιχεία και μονάδες της αμερικανικής πυραυλικής ασπίδας, ότι οι εγκαταστάσεις αυτές θα καταστούν στόχοι προτεραιότητας για καταστροφή από την Ρωσία.
Επίσης, τόνισε ότι η χρήση αμυντικά συστήματα κατά βαλλιστικών ή άλλων πυραύλων που φέρουν πυρηνικές κεφαλές ενέχουν τον κίνδυνο μακροχρόνιας ραδιενεργού μόλυνσης της εδαφικής τους επικράτειας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ως εκ τούτου, οι χώρες που συμμετέχουν στην εφαρμογή των αντιπυραυλικών σχεδίων του Πενταγώνου ενδέχεται να υποφέρουν».
Μέτρα εναντίον της παγκόσμιας ασπίδας των ΗΠΑ
Η Ρωσία έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα εναντίον της παγκόσμιας ασπίδας πυραύλων των ΗΠΑ με τη δημιουργία των πυραυλικών συστημάτων Sarmat και Avangard, που έχουν ιδιαίτερα αυξημένες, σύμφωνα με τους Poznikhir, δυνατότητες να διεισδύσουν και να υπερισχύσουν των αμερικανικών αμυντικών συστημάτων.
Στο τέλος υπενθύμισε τα λόγια του Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται να μπει σε μια “στρατηγική κούρσα εξοπλισμών” και παροτρύνει τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για εποικοδομητικό διάλογο σχετικά με τα θέματα της πυραυλικής άμυνας και την αναζήτηση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)