ΕΛ.ΑΣ: «Επίθεση οπαδών της ΑΕΚ με πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ σε αστυνομικούς»

0
Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν σε δυνάμεις της Αστυνομίας πετώντας πέτρες, μολότοφ και μάρμαρα. 

Τρεις συλλήψεις από την Αστυνομία, ενώ γίνεται και αναφορά και στη μεταφορά οπαδών από τη θύρα «33» στην «29» εν μέσω του περιβάλλοντος χώρου του αγωνιστικού χώρου, η οποία χαρακτηρίζεται...
ως «ελεγχόμενη», ωστόσο αναφέρεται πως προέκυψε ύστερα από τα επεισόδια.

Η έκθεση της Αστυνομίας αναφέρει:

«1. Σχετικά με τα διαλαμβανόμενα στο θέμα αγώνα ποδοσφαίρου γνωρίζουμε τα ακόλουθα

α. Περί ώρα 21.15 με τη λήξη του ημιχρόνου, τριακόσιοι περίπου φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΚ εξήλθαν από τις Θύρες 1 και 35 και επιτέθηκαν στις διμοιρίες που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες, μάρμαρα, μπουκάλια, φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ κ.α. αντικείμενα. Οι διμοιρίες προέβησαν στην αναγκαία χρήση δακρυγόνων μέσω και κατάφεραν να απωθήσουν τους επιτιθέμενους φιλάθλους προς τις κερκίδες και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

β. Περί ώρα 22.05 πέντε περίπου φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΚ επιτέθηκαν στις διμοιρίες που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες και μάρμαρα, ένας εκ των οποίων συνελήφθη (παράγραφος 2, περίπτωση γ).

γ. Προ και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, άγνωστοι φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΚ από διάφορες θύρες του Σταδίου, έκαναν χρήση συνολικά: 30 καπνογόνων, 250 φωτοβολίδων χειρός (πυρσοί) και 10 κροτίδων.

- Προανάκριση για την περίπτωση α' προς ανακάλυψη των δραστών ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους ενώ για την περίπτωση β. από το Αστυνομικό Τμήμα του ΟΑΚΑ».

Τρεις συλλήψεις

«α. Ένας ανήλικος ημεδαπός πριν από την έναρξη του αγώνα, εξωτερικά της περίφραξης του Σταδίου για κατοχή μίας φωτοβολίδας χειρός ο οποίος κατ' εκτέλεση της προφορικής εντολής της κας. Εισαγγελέας Ανηλίκων Αθηνών αφέθηκε ελεύθερος ενώ η κατ' αυτού σχηματισθείσα δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής απεστάλη αρμοδίως.

β. Ένας ενήλικος ημεδαπός πριν από την έναρξη του αγώνα εξωτερικά της περίφραξης του Σταδίου για κατοχή τ10 φωτοβολίδων χειρός ο οποίος με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόρειοανατολικής Αττικής οδηγήθηκε αρμοδίως για περαιτέρω.

γ. Ένας ενήλικος ημεδαπός για παράβαση του νόμου 2726/99 που συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε μεταγενέστερα (συμμετοχή στα προαναφερόμενα επεισόδια) ο οποίος με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε αθλητικούς χώρους, οδηγήθηκε αρμοδίως για τα περαιτέρω». 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)