Τραμπ: «Είναι ντροπή που επιτρέπεται η μετανάστευση στην Ευρώπη, χάνετε τον πολιτισμό σας»

0
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στηλίτευσε το γεγονός ότι «επιτρέπεται», κατ’ αυτόν, η έλευση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι η Γηραιά Ήπειρος «χάνει» τον «πολιτισμό» και την «υφή» της.

«Το ότι επιτρέπεται η μετανάστευση στην Ευρώπη είναι ντροπή. Νομίζω ότι άλλαξε την υφή της Ευρώπης και εάν δεν δράσετε πολύ γρήγορα...
, δεν θα ξαναγίνει ποτέ αυτή που ήταν, και δεν το εννοώ αυτό με θετικό τρόπο», ανέφερε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun.

«Το να επιτρέπεται σε εκατομμύρια ανθρώπους να έρχονται στην Ευρώπη είναι πολύ, πολύ λυπηρό. Νομίζω ότι χάνετε τον πολιτισμό σας», επέμεινε ο Τραμπ. «Όλη αυτή η μετανάστευση έχει στ’ αλήθεια αλλάξει την υφή της Ευρώπης. Μιλάω σαν κάποιος που είναι απέξω όταν το λέω αυτό, αλλά μιλάω σαν κάποιος που αγαπάει την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων υπενθύμισε ότι ο πατέρας του ήταν γερμανικής καταγωγής και η μητέρα του σκοτσέζικης καταγωγής.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταφέρθηκε με οξύτητα εναντίον του Σαντίκ Καν, του δημάρχου του Λονδίνου, σφοδρού επικριτή του.

«Έχετε έναν δήμαρχο που έχει κάνει φριχτή δουλειά (…) Δείτε την τρομοκρατία που έχετε», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος. «Νομίζω ότι έχει κάνει πολύ κακή δουλειά όσον αφορά την τρομοκρατία. Νομίζω ότι έχει κάνει κακή δουλειά όσον αφορά το έγκλημα. Άμα δείτε τι γίνεται στα νοσοκομεία σας στο Λονδίνο θα καταλάβετε τι εννοώ. Με όλα αυτά τα φρικτά πράγματα που γίνονται εκεί, όλο αυτό το έγκλημα που έχει έρθει μέσα» στη χώρα, συνέχισε.

Ο Τραμπ κατηγόρησε ακόμη τον Καν ότι δεν φάνηκε «φιλόξενος» απέναντί του, ενώ επέκρινε επίσης τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν εναντίον του στην πρωτεύουσα της Βρετανίας.

Δεν υπάρχει «κανένας λόγος να πάω στο Λονδίνο. Παλιά αγαπούσα το Λονδίνο ως πόλη (…) Νομίζω ότι ο δήμαρχός σας έχει κάνει φρικτή δουλειά. Όταν σε κάνει να νοιώθεις ανεπιθύμητος, γιατί να μείνω εκεί;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Όταν το λέω αυτό, μιλάω για την κυβέρνηση (σ.σ. την αυτοδιοίκηση), διότι ο λαός του ΗΒ συμφωνεί μαζί μου».

Προφανώς αναφερόμενος στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας που επισκέπτεται, ο Τραμπ δήλωσε επίσης στην εφημερίδα Σαν ότι «μου λείπει το όνομα Αγγλία. Το καταλαβαίνετε αυτό. Μου λείπει το όνομα Αγγλία. Νομίζω ότι το όνομα Αγγλία είναι πολύ όμορφο όνομα».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)