Άριστος δήμαρχος κατηγορείται για απιστία, αφού έδωσε 250.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ, σε έργο που δεν υλοποιήθηκε ποτέ

0
Ο λόγος για τον εκλεγμένο με τη Νέα Δημοκρατία Δήμαρχο Μετσόβου Κώστα Τζαφέα, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Ο ίδιος, μαζί με τρεις υπαλλήλους του Δήμου και έναν γαμπρό του Περιφερειάρχη Ηπείρου...
(επίσης στέλεχος της ΝΔ), φέρονται να εμπλέκονται σε σκάνδαλο με ευρυζωνικά δίκτυα, που παραλήφθηκαν χωρίς ποτέ να έχουν γίνει.

Το έργο αφορούσε την εγκατάσταση ευρυζωνικών δικτύων στο Μέτσοβο και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ – Κοινωνία της Πληροφορίας, με 250.000 ευρώ το 2009. Δήμαρχος και αντιδήμαρχος, παρέλαβαν το έργο, όμως οι εφαρμογές ήταν εκτός λειτουργίας και ο εξοπλισμός δεν ήταν εγκατεστημένος.

Η υπόθεση χρειάστηκε εννιά χρόνια για να φτάσει μέχρι τον ανακριτή. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, με το δήμαρχο να καταβάλλει τρεις χιλιάδες ευρώ σαν εγγύηση και να του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και προεκλογικό βιντεάκι του, όπου η ατάκα που ξεχωρίζει είναι πως “ήρθε η ώρα να επιστρέψει ο τόπος σε σίγουρα χέρια”





Κι άλλος άριστος δήμαρχος

Πριν μερικούς μήνες, είχε απασχολήσει την επικαιρότητα, η είδηση για τον πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών και χωρίς αναστολή.

Ο Γιώργος Πρεβεζάνος καταδικάστηκε για τη «συνδρομή» του σε εγκληματική συμμορία που μέσω του αερολιμένα της πόλης του διακινούσε από την Ελλάδα προς χώρες της δυτικής Ευρώπης μετανάστες και ναρκωτικά.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να αναγνωρίσει οποιοδήποτε ελαφρυντικό στον πρώην αιρετό «άρχοντα» καθώς και να δώσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή του και έτσι ο Πρεβεζάνος οδηγήθηκε στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρεβεζάνος είχε εκλεγεί δήμαρχος με τη στήριξη της ΝΔ, η οποία τον στήριξε και στις αναμετρήσεις του 2006 και του 2010. Επιπλέον, από το 2006 ως το 2014 είχε διατελέσει και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Μαζί με τον πρώην Δήμαρχο σε ποινές επίσης 25ετούς κάθειρξης καταδικάστηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)