Αυτά είναι τα 5 στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ στα οποία ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα για τις 23 προσλήψεις Γεωργιάδη

0
Διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς εναντίον στελεχών του “αμαρτωλού” ΚΕΕΛΠΝΟ που είχαν πέσει σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την Υγεία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν προσπαθήσει να εμποδίσουν συνολικά την διερεύνηση των σκανδάλων με τα “μαύρα” ταμεία, τις προσλήψεις, κλπ...


Σύμφωνα μεσημερινό ρεπορτάζ του Άγγελου Προβολισιάνου στο koutipandoras.gr, μεταξύ άλλων, πρόκειται για κατηγορίες όπως σύσταση και λειτουργία συμμορίας, απιστία ακόμα και απάτης εις βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος με βάση το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου που σύμφωνα με νομικές πηγές δύναται να επιφέρει ακόμα και ισόβια ποινή σε περίπτωση που η υπόθεση οδηγηθεί στην ακροαματική διαδικασία.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τα εξής στελέχη, που αναμένεται να κληθούν να απολογηθούν στους αρμόδιους ανακριτές για τις 23 προσλήψεις την περίοδο της θητείας του Άδωνι Γεωργιάδη:

Τζένη Κρεμαστινού, πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύζυγος του νυν βουλευτή της ΔΗΣΥ και πρώην υπουργού Υγείας, Δημήτρη Κρεμαστινού.

Θεόδωρο Παπαδημητρίου, «ισόβιος» διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ και ήδη υπόδικος.

Σταμάτη Πουλή, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, υπεύθυνος της δομής του Κέντρου για τους οροθετικούς στην οποία φρόντιζε να εγκρίνει υπερκοστολογημένες εργολαβίες σίτισης και συντήρησης στον μπατζανάκη του -ιδιοκτήτη ταβερνείου.

Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύζυγος του Σταμάτη Πουλή, πρώην στέλεχος επικοινωνίας της ΝΔ, αδελφή της Κωνσταντίνας Θεοφυλάτου η οποία απασχολήθηκε στο υπουργικό γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη.

Κατερίνα Πολύζου, υπεύθυνη επί των οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία κατά την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία είχε αρνηθεί να παρέχει στοιχεία και πληροφορίες για τις 23 προσλήψεις Γεωργιάδη, επικαλούμενη το «δικαίωμα της σιωπής»

Σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες, κατά της Ελένης Τσάνγκαρη, η οποία είναι υπάλληλος του Κέντρου που είχε αποστείλει απειλητική επιστολή κατά των μελών της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή την περίοδο που ξεκινούσε η διερεύνηση των δυσωδών υποθέσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, και ενός ακόμα διοικητικού στελέχους του Κέντρου έχουν ασκηθεί πλημμεληματικές διώξεις.

Υπενθυμίζεται πως οι διώξεις ασκήθηκαν επί τη βάση του πορίσματος του μεικτού κλιμακίου Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και Υγείας, το οποίο στις αρχές Μαΐου διαβιβάστηκε από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Το πόρισμα στη Βουλή και οι «καμπάνες» για Γεωργιάδη
Κατά τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, θέμα χρόνου είναι η διαβίβαση του εν λόγω πορίσματος στη Βουλή προκειμένου να ληφθεί υπόψη της Εξεταστικής Επιτροπής κατά την παράλληλη έρευνα που διεξάγεται εδώ και αρκετούς μήνες. Μάλιστα, όπως διαβεβαίωσαν αρμόδιες πηγές, εντός της ημέρας αναμένεται αποστολή αιτήματος στην Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής να ενημερωθούν για τις εισαγγελικές εξελίξεις σε επίπεδο διώξεων κατά των επιτελικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως σχολίαζαν μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής στους διαδρόμους της Βουλής, μετά τη διαβίβαση του πορίσματος στη Βουλή μένει να διευκρινιστεί κατά πόσο στοιχειοθετούνται κατηγορίες -όπως αυτή της ηθικής αυτουργίας- και κατά του πρώην υπουργού Υγείας και νυν αντιπροέδρου της ΝΔ, όπως επίσης και το αν αυτές έχουν παραγραφεί!

Πηγή: koutipandoras.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)