ISIS: Στο στόχαστρο των τζιχαντιστών το Μουντιάλ - Αφίσες με Ρονάλντο και Μέσι στα χέρια εκτελεστών

Τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο έχει στο στόχαστρο ο ISIS σε νέες απειλές που εξαπολύει κατά του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου της Ρωσίας, όπου προειδοποιεί για επιθέσεις. 

Σε αφίσες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου οι δύο σουπερ σταρς του διεθνούς ποδοσφαίρου, εμφανίζονται ξαπλωμένοι μπρούμυτα μέσα στη μέση ενός γηπέδου, με τζιχαντιστές να κρατούν μαχαίρια στο λαιμό τους...


«Το έδαφος θα γεμίσει με το αίμα σας» γράφει η λεζάντα της σοκαριστικής αυτής εικόνας, ενώ δεύτερη αφίσα δείχνει έναν στρατιώτη να κουβαλάει έναν εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε ένα στάδιο, με το μήνυμα «Παγκόσμιο Κύπελλο Ρωσία 2018 - Η νίκη θα είναι δική μας»

Πρόκειται για τις πιο πρόσφατες από μια σειρά διαδικτυακών απειλών κατά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και του σταρ της Μπαρσελόνα, Μέσι, ο οποίος έχει γίνει στόχος αρκετών παρόμοιων απειλών μέσα στο τελευταίο χρόνο.

Τον Μάρτιο, εμφανιζόταν σε μια φωτοσοπαρισμένη εικόνα, γονατιστός, να φοράει μία πορτοκαλή στολή, που συχνά φορούν τα θύματα των τρομοκρατών στα βίντεο των εκτελέσεων. Ο ποδοσφαιριστής απεικονίζεται μέσα στο γήπεδο Luzhniki της Μόσχας, ένα από τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Mundial, με έναν μασκοφόρο τζιχαντιστή στα αριστερά του και την λεζάντα «Στρίψτε τους το λαιμό και όλα τα δάχτυλα».

Σε άλλη αφίσα - ένας τρομοκράτης εμφανίζεται οπλισμένος με εκρηκτικά κοντά σε γήπεδο της Ρωσίας, με τη λεζάντα «Ορκίζομαι ότι η φωτια των Μουτζαχεντίν θα σας κάψει, περιμένετε και θα δείτε»

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 θα διεξαχθει σε 11 πόλεις της Ρωσίας, από 14 Ιουνίου εώς 15 Ιουλίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί ο τελικός, στο γήπεδο Luzhniki στη Μόσχα.

Να σημειώσουμε ότι η Αγία Πετρούπολη, ήταν το επίκεντρο μίας φρικιαστικής επίθεσης του ISIS, όταν μία βαλίτσα-βόμβα εξερράγη στον υπόγειο σιδηρόδρομο, τον Απρίλιο του 2017, σκοτώνοντας 14 ανθρώπους.

Η έκρηξη ήρθε ως αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία.

Χιλιάδες Ρώσοι από την Κεντρική Ασία, έχουν ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή για να πολεμήσουν για τον ISIS, με τους ειδικούς στη Μόσχα να πιστεύουν ότι μόνο το 2015, περίπου 2.400 εντάχθηκαν στο καθεστώς.