#Novartis_Gate Παιχνίδια με την παραγραφή! Σαμαράς: Δεν έρχομαι να καταθέσω …

0
Το είχαμε προαναγγείλλει και είχαμε επισημάνει την διακομματική μεθόδευση μεταξύ των κομματων της αντιπολίτευσης, με την πολιτική συνεισφορά και του ΚΚΕ, να αποχωρήσουν από την προανακριτική πρωτού έλθει η σειρά να καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο ενδιαφέρονται όλοι να “προφυλάξουν” από τα “βέλη” της προανακριτικής Επιτροπής για την Novartis!...
Την άρνησή του λοιπόν να προσέλθει και να καταθέσει ενώπιον της Προανακριτικής για το σκάνδαλο Novartis γνωστοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος εμπλέκεται μαζί με ακόμη εννέα πολιτικά πρόσωπα στο Novartis Gate, δεν επιθυμεί να καταθέσει στην Ειδική Επιτροπή γιατί, όπως τονίζει, πρόκειται για σκευωρία που οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία.

Εναντίον αυτής άλλωστε, της γελοίας συμμορίας, όπως την χαρακτηρίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί, κατέθεσε και μήνυση πριν λίγο καιρό. Ο Σαμαράς αντί να προσέλθει στην Προανακριτική και να καταθέσει, επιλέγει να την περιφρονήσει. Ένας πρώην πρωθυπουργός επιλέγει να περιφρονήσει τους θεσμούς, τη Βουλή και κατ’ επέκταση ολόκληρο τον ελληνικό λαό δια της απουσίας του.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας για το πολύκροτο ιδιόχειρο σημείωμά του προς τον πρώην αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Φρουζή με το τηλέφωνο του πρώην αν. υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησής του, Χρήστου Σταϊκούρα, ενημερώνει την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη Novartis ότι δεν προτίθεται να παραστεί.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Σαμαράς: «Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής, Δεν προτίθεμαι να παραστώ στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.

Δεν με αφορούν κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις οι οποίες συνιστούν έναν ακόμη κρίκο στην ουσιαστική συγκάλυψη της σε βάρος μου σκευωρίας. Σκευωρία η οποία οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία. Απαιτώ άλλωστε την ουσιαστική διερεύνηση της όλης υπόθεσης, με εξέταση όλων των μαρτύρων και όλων των στοιχείων».

«Διατηρώ αυτονόητα το δικαίωμά μου να εκφέρω την άποψή μου, σε περίπτωση που εισέλθετε στην ουσία της υπόθεσης μετά την κατάθεση των μαρτύρων», καταλήγει.

Θυμίζουμε πως η Προανακριτική τον είχε καλέσει να καταθέσει την Τρίτη, 27 Μαρτίου το πρωί. Για την ίδια ημέρα, το απόγευμα όμως, είναι προγραμματισμένη η κλήση του έτερου πρώην πρωθυπουργού και εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο, Παναγιώτη Πικραμμένου.

Την επόμενη Πέμπτη θα κληθούν για εξηγήσεις αλλά και έκφραση γνώμης επί της αρμοδιότητας της Επιτροπής ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σημειώνεται πως όπως και ο Σαμαράς, έτσι και ο Λοβέρδος, ανακοίνωσε την Τετάρτη πως δεν πρόκειται να προσέλθει στην Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis προκειμένου να καταθέσει. Προφασίστηκε πως η Επιτροπή αρνείται να μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου ο προγραμματισμός που ανακοίνωσε ο κ. Δρίτσας ορίζει πως θα κληθεί μόνο ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και τη μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένεται να κληθούν οι Μάριος Σαλμάς, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Στουρνάρας και Γιώργος Κουτρουμάνης.

Αρνείται και ο Λυκουρέντζος
Ακολουθώντας τη «γραμμή», ο πρώην υπουργός Υγείας, εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Novartis σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης Θοδωρή Δρίτσα, αναφέρει πως δεν επιθυμεί να παραστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής την 30η Μαρτίου 2018. «Δεν αρνούμαι την έρευνα. Δεν αρνούμαι να καταθέσω. Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» αναφέρει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Πηγή: koutipandoras.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)