ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ (ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ) ΒΑΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ο Κοτζιάς: "Η Ελλάδα σύντομα θα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη"

Στρατής Μαζίδης

Την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στο κυπριακό και γενικά την ασκούμενη εξωτερική πολιτική δήλωσε:...


«Σύντομα η Ελληνική Βουλή θα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη» δηλώνοντας ότι με χαρά θα υποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στην Αθήνα στις 21 Δεκεμβρίου και σχολίασε:

«Κάνουμε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Πολλοί έχουν πρόβλημα αυτό. Όταν πηγαίνουμε στις ΗΠΑ μας λένε αμερικανόφιλους, όταν επισκεπτόμαστε τη Ρωσία μας λένε ρωσόφιλους, την Κίνα κινεζόφιλους, και στο Ιράν ιρανόφιλους»

Ωστόσο ο ελληνικός λαός ακόμη αναζητά να εντοπίσει τα θετικά αποτελέσματα αυτής της...πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής δίχως να βρίσκει το παραμικρό.

Μάλλον σφαλιάρες και περιθωριοποίηση εισπράττουμε αφού δεν έχουμε ξεκάθαρες θέσεις και στόχους.

Το παλαιστινιακό είναι ένα κορυφαίο ζήτημα, η χώρα μας οφείλει να κινηθεί στην κατεύθυνση της παρότρυνσης των δύο πλευρών να αναζητήσουν μια ιστορικά δίκαιη κι ειρηνική λύση. Ας αναλάβουμε διπλωματικές πρωτοβουλίες. Ας καλέσουμε στην Ελλάδα τις δύο πλευρές να συνομιλήσουν.

Όμως η αναγνώριση της Παλαιστίνης από την Ελλάδα ούτε σημείο καμπής στο ζήτημα αυτό θα αποτελέσει αφού κανείς δε μας υπολογίζει διεθνώς και παράλληλα θα μας ανοίξει μέτωπα και με το Ισραήλ. Το χρειαζόμαστε κι αυτό τη δεδομένη χρονική συγκυρία;

Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν υπουργό ο οποίος επιχείρησε να πάει από το Τελ Αβίβ απευθείας στην Τεχεράνη;

Το δυστύχημα όμως για τον κ. Κοτζιά είναι πως οι ισραηλινοί δεν ξεχνούν. Θυμούνται...

www.freepen.gr