Έκθετη πολιτικά η Φ. Σκοπούλη

Ως «ξένο σώμα» αντιμετωπίζεται πλέον στην κυβέρνηση η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, μετά το σάλο, που ξεσήκωσε η προσπάθειά της να αναθέσει απευθείας τον μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου (έργο ύψους 300.000 ευρώ αρχικά) στην φαρμακευτική εταιρία Roche, η οποία έχει χρηματοδοτήσει την τελευταία 6ετία το ερευνητικό έργο του συζύγου της καθηγητή Χαράλαμπο Μουτσόπουλο με 365.000 ευρώ!!! Την αποκάλυψη έκανε την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα», χωρίς να δοθεί καμία ουσιαστική απάντηση από την κυρία Σκοπούλη, η οποία επιβεβαίωσε πλήρως τις στενές σχέσεις του.......
συζύγου της με τη συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρία.

Η εντολή της υφυπουργού προς το ΚΕΕΛΠΝΟ για την απευθείας ανάθεση έμεινε ανεκτέλεστη. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος κάλυψε πλήρως την ενέργεια αυτή του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς από τον Ιούνιο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, που ελέγχει τη νομιμότητα στις δημόσιες συμβάσεις, είχε κρίνει παράνομη τη διαδικασία της απευθείας ανάθεση, που επέλεξε να εφαρμόσει η κυρία Σκοπούλη. Πολύ περισσότερο, που λίγο πριν την εντολή της κυρίας Σκοπούλη προς το ΚΕΕΛΠΝΟ το υπουργείο Υγείας είχε εξασφαλίσει δωρεάν 20.000 μοριακούς ελέγχους και δεν υπήρχε η παραμικρή ανάγκη για επιπλέον προμήθεια.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην κυβέρνηση για την κυρία Σκοπούλη είναι το γεγονός ότι η γραπτή απάντηση προς που απέστειλε το Δευτέρα το απόγευμα προς τα μέσα ενημέρωσης, για τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» δεν αναρτήθηκε καν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, όπως παγίως γίνεται με τις ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας και μάλιστα έγινε και για την απάντηση, που είχε δώσει προ εβδομάδας για το πρώτο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Το θέμα της κυρίας Σκοπούλη θα απασχολήσει και τη Βουλή μετά την ερώτηση, που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας η η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρυσούλα - Μαρία Γιαταγάνα.

Επιβεβαιώνοντας ότι το «σκάνδαλο Σκοπούλη» εξελίσσεται σε γάγγραινα για την κυβέρνηση, η κυρία Γιαταγάνα ζητεί να δοθούν απαντήσεις στις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος για την απευθείας ανάθεση των μοριακών ελέγχων. Τίτλος της ερώτησης της κυρίας Γιαταγάνα είναι «ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;».