Έκθετη πολιτικά η Φ. Σκοπούλη

6
Ως «ξένο σώμα» αντιμετωπίζεται πλέον στην κυβέρνηση η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, μετά το σάλο, που ξεσήκωσε η προσπάθειά της να αναθέσει απευθείας τον μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου (έργο ύψους 300.000 ευρώ αρχικά) στην φαρμακευτική εταιρία Roche, η οποία έχει χρηματοδοτήσει την τελευταία 6ετία το ερευνητικό έργο του συζύγου της καθηγητή Χαράλαμπο Μουτσόπουλο με 365.000 ευρώ!!! Την αποκάλυψη έκανε την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα», χωρίς να δοθεί καμία ουσιαστική απάντηση από την κυρία Σκοπούλη, η οποία επιβεβαίωσε πλήρως τις στενές σχέσεις του.......
συζύγου της με τη συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρία.

Η εντολή της υφυπουργού προς το ΚΕΕΛΠΝΟ για την απευθείας ανάθεση έμεινε ανεκτέλεστη. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος κάλυψε πλήρως την ενέργεια αυτή του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς από τον Ιούνιο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, που ελέγχει τη νομιμότητα στις δημόσιες συμβάσεις, είχε κρίνει παράνομη τη διαδικασία της απευθείας ανάθεση, που επέλεξε να εφαρμόσει η κυρία Σκοπούλη. Πολύ περισσότερο, που λίγο πριν την εντολή της κυρίας Σκοπούλη προς το ΚΕΕΛΠΝΟ το υπουργείο Υγείας είχε εξασφαλίσει δωρεάν 20.000 μοριακούς ελέγχους και δεν υπήρχε η παραμικρή ανάγκη για επιπλέον προμήθεια.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην κυβέρνηση για την κυρία Σκοπούλη είναι το γεγονός ότι η γραπτή απάντηση προς που απέστειλε το Δευτέρα το απόγευμα προς τα μέσα ενημέρωσης, για τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» δεν αναρτήθηκε καν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, όπως παγίως γίνεται με τις ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας και μάλιστα έγινε και για την απάντηση, που είχε δώσει προ εβδομάδας για το πρώτο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Το θέμα της κυρίας Σκοπούλη θα απασχολήσει και τη Βουλή μετά την ερώτηση, που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας η η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρυσούλα - Μαρία Γιαταγάνα.

Επιβεβαιώνοντας ότι το «σκάνδαλο Σκοπούλη» εξελίσσεται σε γάγγραινα για την κυβέρνηση, η κυρία Γιαταγάνα ζητεί να δοθούν απαντήσεις στις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος για την απευθείας ανάθεση των μοριακών ελέγχων. Τίτλος της ερώτησης της κυρίας Γιαταγάνα είναι «ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;».

Δημοσίευση σχολίου

6Σχόλια
  1. Εκτεθειμένη αφήνει την Σκοπούλη ο Α. Λυκουρέντζος

    Θεαματικό πολιτικό άδειασμα στην Φωτεινή Σκοπούλη επεφύλασσε ο προϊστάμενός της Υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς η κυβέρνηση συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις για τις οικονομικές διασυνδέσεις του συζύγου της υφυπουργού Υγείας με την φαρμακευτική εταιρία, που επιχείρησε να ευνοήσει με ενέργειές της.

    Το θέμα έχει προσλάβει δραματικές διαστάσεις τόσο για την κυβέρνηση, που θέλει να πείσει ότι οι οδυνηρές θυσίες των πολιτών πιάνουν τόπο και δεν γίνονται βορά στη διαφθορά των πολιτικών, όσο και για την Δημοκρατική Αριστερά, η οποία πρότεινε την κυρία Σκοπούλη για υφυπουργό στο υπουργείο Υγείας.

    Με μία ανακοίνωση καταπέλτη το ΚΕΕΛΠΝΟ, που εκφράζει την άποψη και τη γραμμή του εκάστοτε υπουργού Υγείας, ξεκαθαρίζει ότι η εντολή που είχε δώσει ο κ. Λυκουρέντζος στις 3 Αυγούστου για ενίσχυση της προσπάθειας αντιμετώπισης του ιού του δυτικού Νείλου, δεν περιείχε καμία εντολή ή αναφορά για «απευθείας ανάθεση».

    Η διευκρίνιση είναι καίριας σημασίας, καθώς η κυρία Σκοπούλη έστειλε έγγραφο στις 24 Αυγούστου προς το ΚΕΕΛΠΝΟ και επικαλούμενη την οδηγία του υπουργού, έδινε εντολή για «απευθείας ανάθεση» των μοριακών ελέγχων του αίματος. Σημειωτέον ότι η κυρία Σκοπούλη ζητούσε να διατεθούν 300.000 ευρώ για τους μοριακούς ελέγχους, όταν το υπουργείο Υγείας δια του υφυπουργού Μάριου Σαλμά είχε στο μεσοδιάστημα από τις 3 έως τις 2 Αυγούστου εξασφαλίσει δωρεάν 20.000 ελέγχους, καλύπτοντας τις ανάγκες της χώρας. Η διευκρίνιση από τον κ. Λυκουρέντζο δια της ανακοίνωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι κρίσιμης σημασίας και για ένα επιπλέον λόγο: Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων είχε στις 14 Ιουνίου κρίνει παράνομη την οποιαδήποτε διαδικασία απευθείας ανάθεσης έργου για τον μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας!

    Είναι προφανές δηλαδή ότι ο κ. Λυκουρέντζος δεν θέλει να χρεωθεί μία παράνομη ενέργεια της υφυπουργού του, όταν ο ίδιος άλλη εντολή έδωσε στις 3 Αυγούστου και με συγκεκριμένα δεδομένα και άλλα έπραξε στις 24 Αυγούστου η κυρία Σκοπούλη, σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

    Όπως διευκρινίζει επιπλέον το ΚΕΕΛΠΝΟ, το έργο δεν ανατέθηκε και φυσικά δεν καταβλήθηκε το παραμικρό ποσό, παρά την εντολή της κυρίας Σκοπούλη.

    Ενδεικτικό του κακού κλίματος, που υπάρχει στην κυβέρνηση και την οδό Αριστοτέλους για την κυρία Σκοπούλη είναι το γεγονός ότι ούτε το Υπουργείο, ούτε το ΚΕΕΛΠΝΟ, που εποπτεύεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξέδωσαν την παραμικρή ανακοίνωση κάλυψης της υφυπουργού για τις αποκαλύψεις που κάνει το Πρώτο Θέμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις αυτές ο σύζυγος της κυρίας Σκοπούλη, καθηγητής Χαράλαμπος Μουτσόπουλος έχει λάβει την τελευταία εξαετία από τη φαρμακευτική εταιρία Roche χρηματοδότηση 365.000 ευρώ για το ερευνητικό του έργο. Πρόκειται για την ίδια στην οποία ζήτησε να ανατεθεί ο μοριακός έλεγχος του αίματος για τον ιό του δυτικού Νείλου η κυρία Σκοπούλη, με τις παράνομες και αμφιλεγόμενες ενέργειές της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ...ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ...ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καθηγητής ΙΑΤΡΙΚΗΣ Χαράλαμπος Μουτσόπουλος ( ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΠΟΠΟΥΛΗ ) είναι ο μόνος που τα έβαλε με την οικογενειοκρατία στην ΙΑΤΡΙΚΗ και με τους ΦΑΚΕΛΑΚΗΔΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ... ΔΕΝ έχω άποψη, ΑΛΛΑ φαντάζομαι ότι και Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ επειδή ΤΩΡΑ ΕΙΔΙΚΑ είναι ΔΥΝΑΤΑ=ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ, τον ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ για αυτά που έχει πει και γράψει - ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ με αποδείξεις, όμως, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΡΑΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΑΚΗΔΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ...
    ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ... ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ ΠΑΛΙ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενδεικτικό του κακού κλίματος, που υπάρχει στην κυβέρνηση και την οδό Αριστοτέλους για την κυρία Σκοπούλη είναι το γεγονός ότι ούτε το Υπουργείο, ούτε το ΚΕΕΛΠΝΟ, που εποπτεύεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξέδωσαν την παραμικρή ανακοίνωση κάλυψης της υφυπουργού για τις αποκαλύψεις που κάνει το Πρώτο Θέμα της Κυριακής.

    Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις αυτές ο σύζυγος της κυρίας Σκοπούλη, καθηγητής Χαράλαμπος Μουτσόπουλος έχει λάβει την τελευταία εξαετία από τη φαρμακευτική εταιρία Roche χρηματοδότηση 365.000 ευρώ για το ερευνητικό του έργο.

    Πρόκειται για την ίδια στην οποία ζήτησε να ανατεθεί ο μοριακός έλεγχος του αίματος για τον ιό του δυτικού Νείλου η κυρία Σκοπούλη, με τις παράνομες και αμφιλεγόμενες ενέργειές της!!!

    Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ:

    Αναφορικά με την προμήθεια αντιδραστηρίων μοριακού ελέγχου του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου, το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοινώνει:

    1. Η εντολή του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, που διεβιβάσθη στο ΚΕΕΛΠΝΟ στις 3.8.2012 με το υπ’ αρ. πρωτ. Α.Π. 11. έγγραφο, αναφέρεται σε οικονομική υποστήριξη του ΕΚΕΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ με το ποσό των 300.000 Ευρώ, προκειμένου το ΕΚΕΑ να προβεί, ως καθ΄ ύλην αρμόδιος φορέας και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, στην προμήθεια αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο δειγμάτων αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

    2. Ουδεμία αναφορά γίνεται στο έγγραφο του κ. Υπουργού για απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένο ανάδοχο από το ΚΕΕΛΠΝΟ και ουδέποτε επανήλθε το αίτημα οικονομικής ενισχύσεως του ΕΚΕΑ προς εκτέλεση.

    3. Πέραν των ως άνω, το ΚΕΕΛΠΝΟ δηλώνει ότι δεν εκτέλεσε άλλη εντολή του Υπουργείου και ως εκ τούτου ουδέποτε προέβη σε απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για την προμήθεια αντιδραστηρίων για το μοριακό έλεγχο δειγμάτων αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου και ουδέποτε εκταμίευσε οιοδήποτε ποσό για το σκοπό αυτό.

    4. Είναι προφανές ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ όπως έχει πράξει και σε άλλες περιπτώσεις που αφορούν την Δημόσια Υγεία, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση παρακολουθεί στενά τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της εξέλιξης του φαινομένου του ιού του Δυτικού Νείλου και αναλόγως παρεμβαίνει μέσα στα πλαίσια του σκοπού του, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους συναρμόδιους φορείς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι μεσα στο αίμα τους Η απάτη Η ΠΟΥΣΤΙΆ και η πουτανιά είναι μέσα στο αίμα τους Πρώτο της μελημα σαν υφυπουγός ηταν να "βγάλει" την υποχρέωση που ειχε ο αντρούλης της στην εν λόγω εταιρεία χαρίζοντας της ενα μικρο δωράκι 300 χιλιαδων ευρώ. Σαπίλα και ξεδιαντροπιά στο τετράγωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΤΣΙΡΙΖΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΔΩΣΑΝΕ ΦΑΚΕΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ;

    Ε ΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου