Η Γέφυρα που δεν ήταν ...


 Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Είμαι γενικά απελπισμένος . Είδη όπως είχα προβλέψει και γράψει προ διετίας περίπου , άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας πεθάνουν από την πείνα και το κρύο στο δρόμο . Δεν βρίσκω να γράψω τίποτα που να σας δώσει λύγο θάρρος και να γλυκάνει την αγωνία σας , γι αυτό  όπως έχετε διαπιστώσει,  αραιά και που γράφω πλέον κάτι  .  Στο κάτω - κάτω μέσα από αυτή τη δοκιμασία που περνάμε , όλοι νομίζω έχουμε γίνει σοφότεροι και στα Blogs μπορείτε να ανακαλύψετε όλη την αλήθεια  ! Αποφάσισα να σας στείλω το παρακάτω ανέκδοτο όπως...........
  κυκλοφορεί στον κόσμο  το οποίο μου έστειλαν σε αγγλόφωνο κείμενο από την Ασία με την ελπίδα να σας χαρίσει ένα έστω και πικρό χαμόγελο  αν παραβλέψετε , τον ύπουλο ανθελληνισμό που το διέπει .
{ Πριν από μερικά χρόνια μια μικρή αγροτική πόλη της Ιταλίας αδελφοποιήθηκε   με μια παρόμοια πόλη
της Ελλάδας .

Ο Δήμαρχος της ελληνικής πόλης επισκέφτηκε την ιταλική πόλη .  Όταν είδε το εκεί Δημαρχείο που ήταν όμοιο με ανάκτορο  αναρωτήθηκε πώς άντεξαν οικονομικά του Δήμου για να φτιάξει ένα τέτοιο Δημοτικό μέγαρο . Ο ιταλός του είπε?  "Βλέπεις την γέφυρα που υπάρχει πάνω από το ποτάμι ?
Η  ΕΕ μας έδωσε επιχορήγηση για την κατασκευή μιας γέφυρας δύο λωρίδων κυκλοφορίας . Εμείς κατασκευάσαμε  τη γέφυρα με μια μόνο λωρίδας κυκλοφορίας  και με φανάρια  στα δύο άκρα της , ρυθμίσαμε ώστε τα αυτοκίνητα περνούν από τη γέφυρα  αυτήν ανά κατεύθυνση εναλλάξ . Έτσι εξοικονόμησα χρήματα για  να κατασκευαστεί και αυτό  το Δημαρχείο  ".

Μετά δυο χρόνια  επισκέφθηκε  ο ιταλός Δήμαρχος την ελληνική πόλη . Έμεινε  καταπληκτικός !
Το ΣΠΙΤΙ του έλληνα Δημάρχου ήταν ένα ανάκτορο με χρυσές βρύσες, μαρμάρινα πατώματα και οριεντάλ επίπλωση , ήταν γενικά θαυμάσιο.
Ρώτησε τον Έλληνα Δήμαρχο πώς μπόρεσε να αποκτήσει ένα τέτοιο σπίτι  και αυτός του είπε? "Βλέπετε αυτήν εκεί  τη γέφυρα πάνω από το ποτάμι ; "

Ο Ιταλός του απάντησε .  "Όχι."
Έξυπνό κακόβουλο και ανθελληνικό τόσο που νομίζω πως έλληνας το ‘γραψε  .
Λωνίδας