ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

3
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=241856



                                       ΗΜΙΑΙΜΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια
  1. Η αναπτυξιακή δυναμική είναι η “συνταγή” που θα εξασφαλίσει την επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές και την αποδέσμευσή της από το δημόσιο χρέος, ενώ το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αναφέρει ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στη Real News. Ο κ. Βενιζέλος διαμηνύει ότι είναι εφικτή η αποφυγή της χρεοκοπίας αν αναπτυχθεί αναπτυξιακή δυναμική σημειώνοντας ωστόσο ότι επηρεαζόμαστε καταλυτικά από τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις, αλλά και ότι η χώρα κατέχει παγκοσμίως μία από τις πρώτες θέσεις στους δείκτες κοινωνικής ανάπτυξης.

    Επισημαίνει την πολιτική και θεσμική αδυναμία της Ευρώπης να αρθεί στο ύψος της οικονομικής οντότητας στην οποία αντιστοιχεί και αναφέρει ότι χρειάζεται μια ανάλογου μεγέθους πρωτοβουλία για να σπάσει ο φαύλος κύκλος, ενώ δηλώνει αισιόδοξος για τη λειτουργία ενός μηχανισμού προστασίας. Θεωρεί ότι θα υπάρξει συμφωνία για το ευρωομόλογο και τάσσεται υπέρ ενός πιο σαφούς κοινού μετώπου ανάμεσα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ώστε να εφαρμοστούν οι ειλημμένες το 2008 αποφάσεις των G-20.

    Ο υπουργός Αμυνας επαναλαμβάνει ότι θεωρεί το Μνημόνιο μια προκαταρκτική φάση υπογραμμίζοντας τη σημασία της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Τονίζει ότι δεν αρκεί του χρόνου η ανάπτυξη να είναι της τάξης του 1,1% για να επανακτηθεί η δυναμική επανόδου στις αγορές και αποδέσμευσης από το δημόσιο χρέος.

    Χαρακτηρίζει την περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη ώστε δεν αφήνει κανένα περιθώριο για προσωπικές στρατηγικές και θεωρεί ότι το τελευταίο πράγμα που θα χρειαζόταν η χώρα θα ήταν μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες που θα έφερνε προεκλογική ένταση και πολιτική αναστάτωση, ενώ αντίθετα πιστεύει ότι αυτό που χρειάζεται είναι εθνική συσπείρωση.

    Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική χαρακτηρίζει ιδιαίτερα κρίσιμο το επόμενο εξάμηνο, καθώς είναι σε εξέλιξη η μεγάλη διαπραγμάτευση για τη νέα δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ που σχετίζεται με τα θέματα επιχειρησιακού ελέγχου στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ενώ αναμένονται εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό που συνιστά καταλυτικό παράγοντα αναφορικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αλή Μπέν την κοπάνησε νύχτα.

    Οι Αλή-Τες της τρόϊκας και οι τσάτσοι τους (Γιωργάκις και Σια) πότε με το καλό ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπαρμπούτσαλο Μπενιζέλο.
    ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΩ...

    Πως μεταφράζει η Google ..."ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ".

    Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν μείνει ακόμα με την απορία: τελικά λεφτά υπάρχουν ;
    Γιατί από τη μία ο πρωθυπουργός μας, Γιώργος Παπανδρέου, μας διαβεβαίωνε το 2009, προεκλογικά, ότι λεφτά υπάρχουν. Όταν όμως ανέβηκε στην εξουσία, ω έκπληξη!, ανακάλυψε ότι λεφτά δεν υπάρχουν.

    Τελικά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ;

    Την απάντηση μας τη δίνει η έγκυρη και αξιόπιστη Google μέσω του προγράμματος μετάφρασης που έχει και μπορείτε να την δείτε πατώντας ΕΔΩ.
    Δοκιμάστε και μόνοι σας να γράψετε με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ και ζητήστε να σας το μεταφράσει στην αγγλική γλώσσα...

    http://www.newsbeast.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου