Το γλυκό της ημέρας: Παξιμαδάκια με τσίπουρο και μαστίχα

Υλικά...

200 γρ. ηλιέλαιο

200 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

250 γρ. γάλα

50 γρ. τσίπουρο

1 κιλό  αλεύρι μαλακό

10 γρ. σόδα

5 γρ. μπεικιν πάουντερ

1/ 2 κ.γλ γλυκάνισο σε σκόνη

½ κ.γλ μαστίχα Χίου σε σκόνη

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ, χρησιμοποιώντας το εξάρτημα που μοιάζει με φτερό, το λάδι με τη ζάχαρη. Μόλις το μίγμα γίνει σαν κρέμα, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το τσίπουρο, τη μαστίχα και το γλυκάνισο. Αφήνουμε το μίγμα στο μίξερ να χτυπηθεί καλά και να ομογενοποιηθεί. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπεικιν και προσθέτουμε το μίγμα αυτό στο χτυπημένο μίγμα του μίξερ. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι και το βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που την έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.  Χαράζουμε, χωρίς όμως να κόψουμε τη ζύμη, σε παξιμάδια πάχους 1,5 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά. Μόλις τα βγάζουμε από το φούρνο, τα κόβουμε και τα αραδιάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο  σε μια λαμαρίνα. Τα φρυγανίζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 120 βαθμούς.