Tι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου;

32
Μια ανατρεπτική άποψη για την 25η Μαρτίου. Χωρίς να υιοθετούμε τις απόψεις των θαμώνων του καφενείο τις δημοσιεύουμε.

Γράφει ο Αθανάσιος Μπαλάσης
Eπαναστάσεις στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα ή αλλιώς "Γραικεία" για τους Ρωμαίους Αυτοκράτορες του Βυζαντίου, έγιναν πολλές και οι πιό πολλές στέφθηκαν από αποτυχία. Κάποτε όμως κάποιοι ευφυείς και φωτισμένοι Έλληνες αποφάσισαν κάτι διαφορετικό από το να πάρουν τα όπλα. Σκέφθηκαν να αρχίσουν τον Διαφωτισμό και το ξύπνημα ενός λαού, που συμμάχους του θα είχε μόνο τους άλλους υπόδουλους λαούς της Βαλκανικής και κανένα άλλο, από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής.

Έτσι ξεκίνησε μια τεράστια προσπάθεια και συγκέντρωση αγνών μυαλών και πόρων από ευκατάστατους Έλληνες του εξωτερικού για την αναβίωση του αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος, της Ελευθέριας και αυτοδιάθεσης των λαών, πέρα από την καταπίεση που επέβαλε το Μουσουλμανικό μένος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τα απομεινάρια του Βυζαντινού κράτους με την κυριαρχία στην γη των ραγιάδων της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Ηγεμονίας της Πύλης. Γιατί κάθε Επανάσταση, μέχρι τότε, αφοριζόταν από τους Πατριάρχες της Πύλης και καταδιωκόταν στρατιωτικά από τον Σουλτάνο. Οι μόνοι που είχαν δικαιώματα στη γή των Ραγιάδων ήσαν οι Μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι υπήκοοι, καθώς και η Εκκλησία με τα μοναστήρια της. Οι άλλοι ήσαν δούλοι, οι Έλληνες "Γραικοί" (σημαίνει κατά τους Ρωμαίους, παλαιοί κάτοικοι της Γραικίας, Greccia=Γηραιά χώρα).

Έτσι οι Έλληνες λόγιοι, αφού διδάχθηκαν από το πνεύμα του Διαφωτισμού και Ανθρωπισμού, που είχε σαν......
πηγή του την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία, ξεκίνησαν και τον διαφωτισμό των απανταχού Ελλήνων. Στην Παιδεία -ιδιαίτερα ο Αδαμάντιος Κοραής- αποφάσισαν να εναποθέσουν ένα μεγάλο μέρος των ελπίδων τους για απελευθέρωση.

Για να προλάβει το τραίνο των εξελίξεων το Πατριαρχείο και να μειώσει τις απώλειες από το κοπάδι (ποίμνιο) των πιστών αναδιαμορφώνει την Πατριαρχική Ακαδημία της Κωνσταντινούπολης υπό τον Πατριάρχη Κύριλλο Α΄ Λούκαρι, αποβάλλοντας το μέχρι τότε προσωπείο της ιεράς εξέτασης και της δίωξης από τους φανατικούς Χριστιανούς, σε οτιδήποτε Ελληνικό. Με την επιλογή του Πατριαρχείου ταυτίστηκε αργότερα και ο Ευγένειος Βούλγαρις, ενώ έντονα αντέδρασαν οι πραγματικοί διαφωτιστές: Ιώσηπος Μοισιόδαξ, Δημήτριος Καταρτζής, Αθανάσιος Ψαλίδας και φυσικά το αγνό Ελληνικό πνεύμα ο Αδαμάντιος Κοραής. Και στο πνεύμα αυτό ξεκινά την δραστηριότητά της η μύηση των Ελλήνων, στην Ιστορία τους, στη Φιλοσοφία τους και στην απόκτηση εθνικής συνείδησης.

Βλέποντας αυτό το κίνημα οι μεγάλες δυνάμεις και αντιλαμβανόμενες την διαφθορά και την αδυναμία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο να ελέγξει τους διάφορους επιμέρους αποσχιζόμενους πασάδες (Ιωαννίνων, Βουλγαρίας, Αιγύπτου κ.λπ.) τρέχουν να προλάβουν τα γεγονότα και να αυξήσουν την σφαίρα επιρροής τους στην περιοχή ξεκινώντας στα σαλόνια της διπλωματίας το πρώτο αναφαινόμενο "Ανατολικό Ζήτημα" και χρησιμοποιούν τους αγνούς φοιτητές των προαναφερθέντων "Διδασκάλων του Ελληνικού Γένους" οργανώνοντας τους, σε ένα κίνημα φιλελληνισμού, που ξεκινά πλέον ως μόδα στα σαλόνια των αυτοκρατόρων της Ευρώπης, με ποιητές με απαγγελίες αποσπασμάτων του Ομήρου, ανάγνωση αρχαίων φιλοσόφων κ.λπ..

Τοιουτοτρόπως ξεκινά η κρυφή χρηματοδότηση της Ελληνικής Επανάστασης και ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για το ποιός θα βοηθήσει πρώτος τους ραγιάδες, έτσι ώστε να διεκδικεί την μερίδα του λέοντος στην περιοχή, σε περίπτωση απελευθέρωσής τους. Για να προλάβουν οι Ρώσοι τα γεγονότα, φαίνεται ότι πρωτοστατούν και ξεκινούν την Επανάσταση από την Μολδοβλαχία, αφού εξασφαλίζουν την συνεργασία του Βοεβόδα της περιοχής. Η ελλιπής προετοιμασία και εκπαίδευση του στρατεύματος των επαναστατών οδηγεί, από την πρώτη μάχη, την επανάσταση σε φιάσκο, άλλωστε για τους Ρώσους δεν έχει και μεγάλη σημασία, έτσι και αλλιώς τα παιδιά ξένων λαών ματώνουν, ενώ αυτοί κάνουν καλύτερη συμφωνία με τον Σουλτάνο, για το εμπόριο της Μαύρης Θάλασσας και την διέλευση από τα Δαρδανέλλια.

Εκείνο όμως που δεν είχαν υπολογίσει είναι, ότι στην Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, την Θεσσαλία, την Ήπειρο και την Χαλκιδική, παρά τους μακρόχρονους διωγμούς των Ελλήνων από τους Ρωμαίους του Βυζαντίου (Ρωμιοί), έχουν παραμείνει στα ορεινά χωριά, πολλοί Έλληνες με έμφυτη τη συνείδηση της ελευθερίας. Έτσι από αυτούς με το σύνθημα "Ελευθερία η Θάνατος", ξεκινά ένας αγώνας που απελευθερώνει την μια πόλη μετά την άλλη.

Η επανάσταση ξεκινάει με το Μπαϊράκι στην "Αρεόπολη" στις 17 Μαρτίου 1821 από τους Μανιάτες κατοίκους, ενώ στις 21 Μαρτίου 1821 καταλαμβάνονται τα Καλάβρυτα από τους Κατοίκους τους, Η πρώτη μεγάλη νίκη είναι η πολιορκία από τις 22 Μαρτίου 1821 και η απελευθέρωση της Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου 1821. Κατόπιν τούτου ένα -ένα τα Κάστρα της Πελοποννήσου πέφτουν και ένα νεο όραμα και μια ελπίδα ξεκινά για τους Έλληνες.

Ήταν νωρίς, δεν είχε προλάβει να εδραιωθεί ο Διαφωτισμός και οι διάφοροι επιτήδειοι προσπαθούσαν να προσπορισθούν τις νίκες των αμόρφωτων Ελλήνων. Το ιερατείο της Μεγάλης Πύλης βλέποντας, ότι χάνει την εξουσία στον ραγιά ξεκινάει τους αφορισμούς στην Επανάσταση, διαγράφει και τους ελάχιστους "ιερωμένους" που τυχόν από αφέλεια συμμετέχουν στην Επανάσταση και ουδέποτε ανακηρύσσει "άγιους", ούτε αυτούς τους "μαρτυρήσαντες" (Αθανάσιο Διάκο, Παπαφλέσσα, κ.λπ.). Έχασαν τα προνόμια και τα έσοδα της διακονίας βλέπετε, που πλήρωναν με την υποχρεωτική εργασία στην εκκλησιαστική περιουσία οι ραγιάδες.


Οι έξυπνοι ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων δεν επεμβαίνουν στις επιχειρήσεις, αλλά εμφανίζονται μόνο στην πρώτη Εθνοσυνέλευση χρηματοδοτώντας κάποιους από τους αγραμματους, διψασμενους για εξουσία οπλαρχηγούς και προεστούς δημιουργώντας τα πρώτα Ελληνικά Κόμματα, κατά τα συμφέροντά τους: Το Αγγλικόν, το Γαλλικόν και το Ρωσικόν, πουθενά η λέξη Ελληνικόν. Δεν είχε την μόρφωση ο Έλληνας επαναστάτης, για να σταθεί απέναντι στην σοφία τους και να τους αντιμετωπίσει. Ο Διαφωτισμός δεν έγινε ποτέ, τον διέκοψαν οι επιτήδιοι. Από τότε, ότι πήγαινε καλά, παίρνει την κάτω βόλτα, γιατί μπήκε ανάμεσά τους η «πολιτική» και σάρωσε την ομοψυχία. Η «πολιτική» απλώνει την διχόνοια στον αγράμματο και εύκολο στόχο, από την άγνοιά του ραγιά και τον εγκλωβίζει σαν δίχτυ!

Οι Μεγάλες Δυνάμεις είναι παρούσες, αλλά δεν επεμβαίνουν ακόμα, αφήνουν τον Ιμπραήμ να αποβιβασθεί, να εξολοθρεύσει τους επαναστάτες και αφού τελειώσει την δουλειά του, να επέμβουν μετά για να φανούν ως σωτήρες. Έτσι ο ραγιάς ό,τι είναι, ό,τι θα γίνει, θα το οφείλει σε αυτούς... Τον διέλυσαν με την διχόνοια, τον βύθισαν στα άπατα και αφού τον ξεγύμνωσαν, τώρα τον ντύνουν με φανταχτερές δυτικές στολές και του βάζουν "ξένο βασιλιά"... να τον διοικεί. Φυλακίζουν ή δολοφονούν κάθε πραγματικό Έλληνα επαναστάτη ή πολιτικό. Κερδίζουν την κυριαρχία του αμόρφωτου ραγιά.

Τον κάνουν υπερβολικά θρήσκο και τον βομβαρδίζουν με ψέματα βάζοντας του παπάδες για δασκάλους στα σχολεία. Του λένε ότι δεν είναι Έλληνας, αλλά Ρωμιός (ρωμαίος), του λένε ότι η Επανάσταση ξεκίνησε γιατί την ευλόγησε ο Θεός, ευλογόντας ο Παλαιών Πατρών Γερμανός τα όπλα των επαναστατών στις 25 Μαρτίου 1821 ημέρα του Ευαγγελισμού και βάζουν και τα παπαδο-παίδια να φτιάξουν πίνακες με το γεγονός. Ένα γεγονός που ουδέποτε συνέβη, γιατί θα το θυμόταν και ο ίδιος Παλαιών Πατρών Γερμανός και θα το έγραφε στα Απομνημονεύματά του.

Του λένε ότι παρέμεινε Έλληνας με το "Κρυφό Σχολειό", άλλο ένα ψέμα, γιατί να είναι "κρυφό", αφού στα μοναστήρια μπαινόβγαιναν καθημερινά οι πιστοί. Ενώ φυσικά στις σχολές των μοναστηριών τα καλογεροπαίδια διδάσκονταν την Αγία Γραφή και ότι είναι τέκνα του Αβραάμ και όχι του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Περικλή, του Λεωνίδα και του Μεγαλέξαντρου. Για ποίο σχολείο μιλάνε και ποιά Ελληνική Γλώσσα ότι δίδασκαν... Ηθελαν να δικαιολογήσουν τους αφορισμούς...

Τι έγινε την 25η Μαρτίου 1821; Τίποτα λοιπόν δεν έγινε. Οι γυναίκες και τα παιδιά πήγαν στην Εκκλησία να φάνε μια μπουκιά ψωμί, με το "αντίδωρο", για να χορτάσουν την πείνα τους και οι άντρες, όσοι δεν ακολουθούσαν τους επαναστάτες, πήγαν στο χωράφι του πασά, ή του καλόγερου, ή του προεστού...

Ας πάψει λοιπόν ο Έλληνας να εναποθέτει τις ελπίδες του στο Θεό και ας εργαστεί για την επιβίωσή του. Ας σταματήσει το ψέμα και ο διασυρμός των Ηρώων του 1821, από τους "επιτήδειους ουδέτερους" της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και τους διαφορους πολιτικούς και ας αποφασίσει αυτό το κράτος να τους φορολογήσει και να τους φερθεί όπως φέρεται στους υπόλοιπους Έλληνες.

Δυστυχώς ο Έλληνας παραμένει ακόμα στο Μεσαίωνα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του Βυζαντίου και "ραγιάς" μέχρι σήμερα. Τα ίδια κόμματα "Αγγλικόν, Γαλλικόν, και Ρωσσικόν" εναλλάσσονται στην Ελληνική Βουλή. Το ιδιο μίσος, από αυτούς, για τον ίδιο τον Έλληνα και την σιωπηλή αλλοτρίωσή του με τη διαστρέβλωση της Ιστορίας του, με την μορφωτική του εξαθλίωση και κατάργηση των θεσμών της κοινωνίας του. Το ίδιο παρακάλι στον πασά της πολιτικής για να πετύχει την εύνοια για μια θέση που δεν αξίζει... Ηττοπάθεια και απάθεια στο χάλι που έχει δημιουργηθεί...

Γιορτάστε την Επανάσταση κάθε μέρα και ποτέ στις 25 Μαρτίου 1821. 'Η μάλλον ξεκινήστε την από την αρχή. Αρχίστε πάλι τον Διαφωτισμό του Αδαμάντιου Κοραή από την αρχή. Αλλά αυτήν την φορά τελειώστε τον. Μην σταματήσετε την εξέλιξή του, μέχρι να γίνει και ο τελευταίος Έλληνας, πραγματικός Έλληνας και όχι των κομμάτων "Αγγλικόν, Γαλλικόν, και Ρωσσικόν".

Αλλιώς θα έχουμε έναν κατ΄ όνομα Έλληνα, που θα μιλάει Greeklish και θα σκέφτεται ανάλογα με το πως θα μιλάει...

Αθανάσιος Μπαλάσης

Δημοσίευση σχολίου

32Σχόλια
  1. Άρα, το 1821 οι βαλκάνιοι προλετάριοι επαναστάτησαν κατά της πλουτοκράτισσας Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας!

    Χαρίλαος Ρέμπελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, Χαρίλαε.Από τον Μωριά ξεκίνησε η Οκτωβριανή Επανάσταση.Δάσκαλε, απορώ πως εσύ, διαπρεπής μαρξιστής, δεν το ξέρεις.


    Παλιός ...φασίστας φοιτητής σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καφετζή, είπαμε να είναι το Καφενείο ελεύθερο βήμα, αλλά όχι και να μας λένε ότι την Σημαία της Επανάστασης του 21 την ύψωσε ο ...Άρης Βελουχιώτης παρέα με το τεκνό του, τον Κωστούλα!!!

    Δεξιός Ψάλτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καληνύχτα Αθανάσιε Μπαλάση και όνειρα γλυκά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν το διαβαζατε πραγματικά έστω και μια φορά, και γνωρίζατε και πεντε πραγματακια, δεν θα διαφωνούσατε καθόλου και ουτε θα λεγατε ασυναρτησίες περι Οκτωβριανης επαναστασης κ Βλουχιώτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν το διαβάσετε όπως πρέπει σωστα και με ιστορικές ανφαορές θα δείτε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα. Αντί να φωνάζετε. Οι επιρροές των ξένων και ο αιώνιος διχασμός μας, που βγαίνει και από τις κορώνες σας, αυτό καταδεικνύει και σήμερα. Ο Καρατζαφέρης δεν ήταν εκεί οπότε οι οπαδοί του φωνάζετε σαν αγράμματα στουρνάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. είναι η δεύτερη φορά που ακούω μια προσπάθεια βιολογικής σπίλωσης του άρη του βελουχιώτη.. πως τάχα ήταν λάτρης των τεκνών..

    η πρώτη ήταν από τον μάγιερ στην πρώτη επέτειο 1979 της καταστροφής του γοργοπόταμου.. εξιστορώντας τα γεγονότα παρένθεσε δήθεν αδιάφορα μια φράση κυπατζίδικη ακριβώς όπως αυτή που διάβασα από τον όψιμο λάτρη των νεοφιλεύθερων δογμάτων χαρίλαο ρέμπελη..

    πόσο ξεπουλημένος πρέπει να είναι κάποιος που αντιγράφει πρακτόρικες μεθόδους για να σπιλώσει έναν επαναστάτη..

    όσο ο χαρίλαος ρέμπελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 11.43 να ήταν μόνο ο Άρης που σπιλώνεται. Εδώ ολόκληρη την ιστορία μας όπως καλά την ε΄γραψε ο άνθρωπος πάνε να την βγάλουν σκάρτη οι ακροδεξιοί που πούλησαν την Κύπρο και όλη τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΩΠΑ ΤΙΣ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΩΡΗΔΟΝ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗ..

    ΜΩΡΕ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΕΡΙΑΣΑ ΠΡΟΧΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑς ΔΟΘΕΙΣΗΣ ΘΑ ΤΟΥς ΤΑ ΞΑΝΑΧΩΣΩ..

    ΔΥΟ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ..

    ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΜΕΝΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ..

    ΕΠΙΒΗΤΟΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 11:43 ξεστραβώσου και διάβασε ΓΡΗΓΟΡΗ ΦΑΡΑΚΟY "ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ" σελ.223, ε)1 "ΝΤΟΥΛΑΣ(ή ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΣ) [....] αποτελώντας, Ε Κ Τ Ο Σ Τ Ω Ν Α Λ Λ Ω Ν, και ένα ΕΙΔΟΣ ιπποκόμου του [....].

    Τι "ΑΛΛΩΝ" και τι "ΕΙΔΟΣ";-Σαλτιμπάγκοι της Ιστορίας...
    Κι ύστερα σας ...μάρανε ο Μάγιερ!
    ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ, σύντροφε...

    Και γιατί συσχετίζετε, εκ του πονηρού, τον Χαρίλαο Ρέμπελη με τον Δεξιό Ψάλτη;-η προσφιλής στον ...Πατερούλη μέθοδος σπίλωσης!

    Ιχνηλάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αφού ιχνηλάτη επιμένεις θα τ' ακούσεις..

    το ότι ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί ιστορικά η μνήμη του άρη από το κκε, αναδεικνύει το μέγεθος του μίσους τους για το αντάρτικο της ανυπακοής του στο κόμμα ΄πρώτα και πέρα απ' όλα και κατόπιν στους φασίστες οι απόγονοι των οποίων μάλλον συνέδραμαν τα.. μάλα για την δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας..

    μεταξύ εκείνων που είδαν το νεοφιλελεύθερο φως και ανένηψαν είναι και ο φαράκος.. μην μου προτάσσεις λοιπόν τα γραπτά του ως άλλοθι της διασποράς φημών από τους κρις γκουντχάουζ και μάγιερ..

    γιατί έπρεπε να ήσουν εκεί για να έβλεπες πως αντέδρασε ο "νικηφόρος" κατά κόσμον δημήτρης δημητρίου να ανατριχιάσεις για το πως εκείνος θαύμαζε τον αρχηγό του.

    λοιπόν μαζέψτε τα σκουπίδια σας πριν να θυμώσω πολύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επιβήτορα μόνο και μόνο το ψευδώνυμο σου δείχνει τι ψυχανώμαλος είσαι.Πρωκτόστομε τόσες μέρες ούτε ένα πολιτικό επιχείρημα δεν κατώρθωσες να ψελίσεις αλλά αφοδεύεις περιττώματα.Είσαι αξιολύπητος...

    Όσο για τον περιώνυμο "Μιζέρια"(έτσι τον αποκαλoύσε η κομματική ηγεσία) ο Φαράκος ήρθε δεύτερος για το τι ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ήταν ο Πρωτοκαπετάνιος.Μήπως θυμάται κάποιος τι είπε ο Ρ/Σ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ αναγγέλωντας την αυτοκτονία του αποκηρυγμένου Άρη: Ούτε ο ...Επιβήτορας δεν θα σπίλωνε έναν νεκρό με τέτοιες χυδαιότητες...

    Θαμώνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποτέ το ΚΚΕ δεν θα αποκαταστήσει ΕΝΑΝ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑ που με τα εγκλήματά του συρρίκνωσε την αγροτική βάση του κόμματος κάτω από5%. "Χαρισματικοί Ηγέτες" ήταν και ο Χίτλερ, Στάλιν, Μάο & Σία ....

    Κάποτε Αετόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο αριστερός Καθ.Παν.Κρήτης Μαργαρίτης προσπάθησε ν' αντικρούσει τις φήμες γράφοντας ότι ... "ορχίτιδα είχε καταστήσει τον Άρη ανίκανο"(!!!...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μόλις με δικαίωσες.. η επιχείρηση βιολογικής σπίλωσης του άρη είχε αρχίσει αμέσως μετά την απελευθέρωση (γρηγοριάδης) την οποία σήμερα ως πιστό γονιδιακό ομοίωμα του μητσοτάκη την αναπαράγεις εσύ..

    το γαρ πολύ του μίσους γενά παραφροσύνη.. υποθέτω και η γεροντική άννοια για να σε αθωώσω επειδή απορώ πως ο πάτέρας μου συνεπαρμένος από το όνειρό του δεν μολύνθηκε συχνωτιζόμενος την ανίατη πολιτική λέπρα των ομοίων σου.

    υσ. κι όσο για τον επιβήτορα και την κυνική του γλώσσα την προτιμώ από τα δηλητηριώδη δικά σου σάλια..
    βρείτε τα μεταξύ σας ίδιοι είστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ιχνηλατη, κάθεσαι και παραθέτεις σελιδα, παράγραφο, κείμενο.Τι περιμένεις να σου αντιπαραθέσει ο γιολατζί-επιβίτορας, αριθμό κουράδας του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε 1:10 Δεν σου επαρκούν "τα γονιδιακά ομοίωματα" του "Ταγματάρχη του Σοβιετικού Στρατού" Ν.Ζαχαριάδη, χρειάζεσαι και του ...Επίτιμου που η Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδια (1946)υμ
    νεί ως "μεγάλο έλληνα πατριώτη του αντιστασιακού αντιφασιστικού αγώνα"(!!!...)

    Ιχνηλάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΔΕΊΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ.ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΛΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΣΤΑ ΚΟΥΚΟΥΕΔΙΣΤΙΚΑ ΣΑς ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΠΙΒΗΤΟΡΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΔΥΟ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΣΤ' ΑΥΤΙΑ..

    ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΟΘΕΤΩ ΠΩς ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΥΠΙΑ..

    ΕΠΙΒΗΤΟΡΑς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΗ ΦΩΝΗ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΔΙΑΚΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΧΑΧΟΛΩΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΦΕΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
    ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ.....

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΟΥΣΑ "ΦΕΝΙΑ" ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΘΕΩΤΙΚΆ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είπαμε: ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΤΡΕΛΌ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μην συζητάτε μ' αυτό το ΚΤΗΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ("συμπλεγματική νευρωσική προσωπικότητα με πιθανό ψυχωσικό υπόστρωμα").

    ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΣ 10 ΜΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 8:24
    Excessive masturbation can cause serious damage into your brain.
    Stop it now.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητοί θαμώνες
    Σε μιά ανάρτηση που εχει προκαλέσει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με παρα πολλά σχόλια πάλι άρχισαν οι ίδιες βρισιές και αναγκάζομαι να τις κατεβασω
    Φίλοι σας θερμοπαρακαλώ προστατεύστε εσείς οι ίδιοι το καφενείο και μην απαντάτε όταν κάποιος βριζει και βωμολοχεί . Το καφενείο είναι όλων μας



    Φιλικά

    Ο καφετζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φίλε καφετζή
    Μη σερβίρεις οινόπνευμα , μόνο σκέτο καφέ.
    Τα παιδιά βγήκαν πάλι για να παίξουν και μάλλον δεν έρχονται τυχαία στο μαγαζί σου.
    Τώρα τι καταλαβαίνουν ο θεός κι η ψυχή τους.
    Θα σου φάνε κάποιες ώρες να κρατάς σκοπιά και να καθαρίζεις το μαγαζί , αντί να κάνεις μια πιο δημιουργική δουλειά.
    Ελπίζω ότι θα καταλάβουν ότι δεν καταφέρνουν τίποτα μόνο να αυτοεξευτελίζονται. Η διαφωνία είναι θεμιτή αυτό το ύφος είναι απαράδεχτο και βέβαια ο καθ΄ένας χαρακτηριζεται με αυτά που βγαίνουν από το στόμα του, γραφίδα του.
    Εύχομαι να συμβάλουν δημιουργικά στην ανταλλαγή απόψεων ιδεών που μας είναι χρήσιμες, αφού επιλέγουμε αυτό τον τρόπο επικοινωνίας.
    Σε Ζάλισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φίλε καφετζή
    Είμαι θαμώνας στο καφενείο σου πολλους μήνες . Θέλω να προσθέσω και τη δική μου φωνή στη δική σου και να πω σε όλους τους φίλους .Να προστατέψουμε εμεις οι ίδιοι το καφενείο και να μην απαντάμε σε αυτούς που βρίζουν. Θα είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 10.28

    ΤΙ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..

    ΑΥΤΟΥΠΟΝΟΜΕΎΕΣΤΕ.. ΤΟΣΕς ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΚΑΠΟΙΟς..

    ΑΚΟΥ ΣΑΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝΡΕ ΟΥΣΤ ΨΩΝΙΑ

    ΕΠΙΒΗΤΟΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιώργος Τσιρίδης22 Μαρτίου 2010 στις 11:07 π.μ.

    Πολύ καλή ανάλυση.
    Φυσικά θα γιορτάζουμε τη μέρα της ανεξαρτησίας γιατί τότε έγινε πραγματικά ένα θαύμα και από τότε η Ελάδα μπορεί να ελπίζει ότι μια μέρα τα παιδιά της θα την θυμηθούν και θα φανούν αντάξια των προγόνων τους. Με έργα, δηλαδή με στάση ζωής όπως εκείνων που δημιούργησαν τον πολιτισμό, μέρος του οποίου σήμερα κινεί την ανθρωπότητα ακόμα και σήμερα.
    Συμφωνώ με το τέλος του κειμένου. Να συνεχιστεί λοιπόν ο διαφωτισμός. Να μάθουν όλοι οι Έλληνες την ουσία του ελληνικού πνεύματος, την ελευθερία, την αγάπη της ζωής και της φύσης, τον καημό της ζωής και του θανάτου, όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου