Τρομερή αποκάλυψη από τους άνδρες του Λίβυου ηγέτη Χαφτάρ, οι δυνάμεις του οποίου φέρονται να συνέλαβαν τέσσερις Τούρκους ανώτερους αξιωματικούς του τουρκικού στρατού, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για δράση μισθοφόρων της τουρκικής οργάνωσης Sadat, η οποία είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο...
         Σύμφωνα με πληροφορίες από την Λιβύη, οι Τούρκοι εν ενεργεία στρατιωτικοί είναι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις με ομάδες πολιτοφυλακής στην Τρίπολη κατά των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ.




Reports have it that Turkish soldiers are responsible for the attacks with militia groups in . Some of these Turkish soldiers were nabbed while trying to flee the country. Documents seized from these men went on to prove that they were high-ranking officers in .


Κάποιοι από αυτούς τους Τούρκους στρατιωτικούς μετά τον αποκλεισμό που επέβαλε ο εθνικός στρατός του Λίβυου στρατηγού προσπάθησαν να εξέλθουν της πόλης και να μπερδευτούν με πολίτες, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη χώρα.
Τους συνέλαβαν όμως οι Λίβυοι που υποστηρίζονται από Αιγύπτιους αξιωματικούς των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών αποκαλύπτοντας μετά από έρευνα ότι πρόκειται για Τούρκους ανώτερους αξιωματικούς.
Έγγραφα που κατασχέθηκαν και είχαν πάνω τους οι Τούρκοι αξιωματικοί αποδεικνύουν ότι ήταν ανώτεροι αξιωματικοί στον τουρκικό στρατό.

Σύμφωνα με άρθρο μας αναφέραμε ότι χοντρό παιχνίδι παίζει και στην Λιβύη η «σχεδόν διαλυμένη» για πολλούς Τουρκία, εν μέσω «ανθυγιεινού κλίματος» λόγω κόντρας με τις ΗΠΑ, αποστέλλοντας όπλα, πυρομαχικά και Τζιχαντιστές στην Λιβύη, σύμφωνα με τον φιλορώσο ηγέτη Χαφτάρ.
Με πτήσεις αεροσκαφών και εμπορικά δήθεν πλοία οι Τούρκοι κάτω από την Κρήτη εμπλέκονται πλέον ενεργά στην εμφύλια διαμάχη στην Λιβύη, καταδεικνύοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα νέο-οθωμανικά σχέδια τους για έλεγχο της Α.Μεσογείου.
Με την επιχείρηση Ασπίδα της Μεσογείου η Άγκυρα προσπαθεί αν ελέγξει θαλάσσιες οδούς και να καταστεί περιφερειακός «παίκτης» σε ότι λαμβάνει χώρα στην Α.Μεσόγειο και στην Λιβύη φυσικά ως πρώην οθωμανικό βιλάετι.




View image on TwitterView image on Twitter

Breaking:

Two Turkish Mercenaries fighting for the malitia were apprehended by the Libyan National Army during the liberation campaign


Οι αρχές της Λιβύης ανακάλυψαν πριν μερικούς μήνες μέσα σε κοντέινερ μια αποστολή στρατιωτικών οχημάτων που προέρχονταν από την Τουρκία στη δυτική πόλη του λιμανιού al-Khoms και αφορούσε στρατιωτικά τζίπ (τα οποία είναι άκρως απαραίτητα στο έδαφος της Λιβύης) στους τζιχαντιστές.
Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Αχμέτ Αλ Μισμάρι, δήλωσε πριν λίγο σε έκτακτη ανακοίνωση ότι η Τουρκία βοηθά τους ισλαμιστές τρομοκράτες «Dzhebhat An-Nusra» να φτάσουν στην Τρίπολη.
Ο Αλ-Μισμάρι σημείωσε ότι οι τρομοκράτες φτάνουν στην πρωτεύουσα της Λιβύης για να πολεμήσουν τον LNA. Ως απόδειξη, έδειξε αφίσες που ανήκουν στο ISIL και την Al-Qaida οι οποίες όπως είπε, άρχισαν να εμφανίζονται στην Τρίπολη.
Πρόκειται για το σχέδιο αναβίωσης της πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας το οποίο υλοποιεί ο Ερντογάν και το οποίο πολλοί λοιδορούν ως φανταστικό μόνο.
Το γνωστό αμερικανικό ινστιτούτο Brookings υποστηρίζει ότι υπάρχει «αναζωογονημένη αμερικανική εμπλοκή» στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ».
Από 14 Απριλίου 2019 συνεχείς πληροφορίες του ρωσικού τύπου, στο πλαίσιο της επιδεινούμενης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ του στρατού του στρατάρχη Khalifa Haftar και της κυβέρνησης στην Τρίπολη, τονίζουν ότι Αμερικανοί ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για πιθανή ενεργοποίηση των ισλαμιστών τρομοκρατών στη Λιβύη.
Κατά τη γνώμη τους, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, θα χρησιμοποιήσουν τον εμφύλιο πόλεμο για να αποκαταστήσουν την επιρροή που είχαν στην Συρία και αυτό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από την Ουάσιγκτον.
Οι σφοδρές συγκρούσεις στη Λιβύη ξέσπασαν στις αρχές του μήνα, όταν ο Χαλίφα Χάφταρ διέταξε τον εθνικό στρατό LNA να προελάσει στην πρωτεύουσα Τρίπολη σε μια «νικηφόρα πορεία» από την ανατολή, εναντίον της κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Εντωμεταξύ οι άνδρες του Χαφτάρ συλλαμβάνουν συνεχώς  μισθοφόρους Τζιχαντιστές στην Τρίπολη σύμφωνα με βίντεο.






President Recep Tayyip Erdoğan: We will stand firmly with our Libyan brothers; we will use all our capabilities to prevent a new in . pic.twitter.com/CrgDoiBPj1

Via @Lyobserver