Κλείνει ο κύκλος του στη ΝΔ: Αυτό θα είναι το άδοξο πολιτικό τέλος του ακροδεξιού Άδωνι Γεωργιάδη

| Kafeneio™ |
4
Τόχει μέσα του και του βγαίνει όταν είναι ζορισμένος. Και αυτή την εποχή έχει πολλούς λόγους να είναι. Στη ΝΔ δεν είναι όπως ήταν. Και θα γίνει χειρότερα.

Ένιωθε σαν «ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς». Όλοι του αναγνώριζαν ότι είναι ο σταρ του κόμματος. Δεν υπάρχει Νεοδημοκράτης που να μην έχει σέλφι μαζί του. Ακόμη και οι Καραμανλικοί...
, παρότι τους έβριζε από τον ΛΑΟΣ. Τώρα τους υπόσχεται να βγάλει βουλευτή τον Ρουσσόπουλο.

Ο Κυριάκος γι’ αυτόν, ήταν πάντα κάποιος που «γεννήθηκε με χρυσά κουτάλια» και » δεν δούλεψε ποτέ»- όπως του καταλογίζει με περιφρόνηση παλιότερα. Τον αντιμετώπιζε αφ’ υψηλού στις συσκέψεις. Και πάντως του επέβαλε πολιτική- με τις πλάτες του Σαμαρά.

Τίποτε δεν μπορούσε να ισχύει στη ΝΔ αν δεν είχε την έγκριση του Γεωργιάδη. Και να μην κουράζονται έσπευδε προκαταβολικά να βγάλει τη γραμμή. Και οι υπόλοιποι ακολουθούσαν. Μόνο η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κωστής Χατζηδάκης – εσχάτως και ο Νικος Δένδιας– δεν τους αναγνώριζαν αυτό το προνόμιο.

Δεν είναι πρόεδρος, αλλά δεν είναι και αντιπρόεδρος. Είναι υπερπρόεδρος. Στο δημόσιο χώρο λειτουργεί σαν καρατερίστας και μερικές φορές δείχνει ότι – έστω υποσυνείδητα- αυτό που τον νοιάζει είναι να καταλάβουν όλοι ότι είναι καλύτερος από τον Μητσοτάκη: επικοινωνιακός, αεικίνητος, επίμονος , ετοιμόλογος, αυτοδημιούργητος, αυτοσκηνοθετούμενος.

Ένας ασυγκράτητος περφόρμερ, είτε μιλάει σε κομματικό ακρωτήριο, είτε στον Σκάι- όπου δεν ξεχωρίζεις πλέον αν έχει εκπομπή ή είναι καλεσμένος- είτε πουλάει αμφίβολης ποιότητας εμπόρευμα σε περιθωριακά κανάλια.

Πρωτίστως είναι επαγγελματίας της πολιτικής. Μπορεί να τσακώνεται με όλους αλλά επί προσωπικού δεν κρατάει κακία σε κανέναν. Πουλάει ιδεολογία αλλά δεν είναι ιδεολόγος. Τη δουλειά του κάνει. Έτσι εκπαιδεύτηκε στη σχολή του Γιώργου Καρατζαφέρη που είχε προτίμηση στον Μάκη Βορίδη, αλλά ο Αδωνις αποδείχθηκε αστέρι.

Αυτό το αστέρι πλησιάζει στη δύση του, όπως δείχνουν τα πράγματα. Εφόσον επαληθευτεί η πρόβλεψη ότι θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τα περί δωροδοκίας του στο σκάνδαλο Νοβάρτις -με το ενδεχόμενο να του ασκηθεί δίωξη, δίπλα στον Λοβέρδο- το σύστημα Μητσοτάκη θα τον βάλει σε καραντίνα. Από πολλούς θεωρείται πλέον τοξικός.

Ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ παίρνει δημοσίως τις αποστάσεις του και πάντως δεν τον καλύπτει με θέρμη. Θα το έκανε πιο έντονα αν στην ίδια υπόθεση δεν ήταν εμπλεκόμενος και ο Σαμαράς.

Ο Γεωργιάδης είναι σε θέση να διακρίνει ότι αν έλθει το τέλος του θα έλθει από μέσα. Και δεν είναι από αυτούς που θα καταθέσει τα όπλα. Θα δώσει τη μάχη του με το δικό του τρόπο- και για την ακρίβεια με τον τρόπο που διδάχθηκε από τον Σαμαρά στο Μακεδονικό: αν δεν είναι με το μέρος του ο Μητσοτάκης θα είναι αυτός εναντίον του Μητσοτάκη.

Το πιο εύκολο σήμερα με την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη Δεξιά είναι να στήσει νέο κόμμα και να αποχαιρετήσει ο Κυριάκος τις φιλοδοξίες του. Ήδη έστειλε τα πρώτα μνήματα. Χωρίς περιστροφή είπε ο Μητσοτάκης «κάνει λάθος» αποδεχόμενος ότι υπάρχει σκάνδαλο με τη Νοβάρτις και τον χαρακτήρισε «οποιοδήποτε». Σε ελεύθερη μετάφραση: Και ποιος είναι ο Κυριάκος;

Ωστόσο ο κύκλος του Άδωνι Γεωργιάδη στη ΝΔ -αλλά όχι απαραιτήτως και στην πολιτική- γυρίζει προς το κλείσιμο του. Με άδοξο τρόπο. Αλλά δεν είναι και λίγα αυτά που κατάφερε , μόλις σε εφτά χρόνια στο κόμμα το οποίο πολεμούσε προηγουμένως. Μέχρι και τους βουλευτές του να τραγουδούν «Μακεδονία ξακουστή» ενώπιον του έβαζε.

Αλλά τα πράγματα εντός της ΝΔ αρχίζουν να τον ξεπερνούν και ο πρώτος που δείχνει να το ξέρει είναι Μητσοτάκης που αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο: ο αντιπρόεδρός του λειτουργεί με το σύνδρομο του Σαμψών: να τους πάρει μαζί του. Δεν ξέρουμε τι θα κάνει, αλλά ούτε ψύλλος στον κόρφο του.

Για όσους τον αποκωδικοποιούν αυτό που είπε για τους κομμουνιστές είναι πιο κρίσιμο: υιοθετώντας αυτή την ρητορική στέλνει το μήνυμα ότι θα τεθεί επικεφαλής της ευρύτερης ακροδεξιάς . Θα μπει στη Βουλή ως αρχηγός δικού του κόμματος- μητροπολιτικού των άλλων εκείθεν της ΝΔ. Γι’ αυτό θυμήθηκε τώρα τον κομμουνιστικό κίνδυνο.

Δεν ξέρουμε ποια δικαστική συνέχεια θα έχει η εμπλοκή του Άδωνι στο σκάνδαλο Νοβάρτις. Στην πραγματικότητα ο Άδωνις θα εκπέσει από τα σημερινά μεγαλεία γιατί παραβίασε δυο κανόνες: Πρώτον στην πολιτική δεν μπορείς να δαγκώσεις περισσότερο από όσο μπορείς να μασήσεις. Και δεύτερο αυτό που λένε οι Αμερικανοί: δεν γίνεται να παίξεις γκολφ με τον πρόεδρο και να τον νικήσεις.

anoixtoparathyro.gr/ Γιώργος Λακόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια
  1. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΘΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο καλό να πάει.....
    Άτομα σαν κι αυτόν και τον Πολάκη έχουν εξευτελήσει κάθε έννοια πολιτικής ευπρέπειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμα φτιαξει η ΕΥΠ κανενα νεο κομμα δεξιο, θα του βρει ρολο. Τετοιους ψαχνουν. Και ιδιαιτερα με οικονομικους σκελετους στα ντουλαπια για να ειναι πειθηνιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Γεωργιάδης μπροστά στο Ισλάμ είναι ακροαριστερός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου