Συλλαλητήριο κατά των αυξήσεων στα σουβλάκια στις 30 Απριλίου στο Σύνταγμα

| Kafeneio™ |
0
Mε σύνθημα «Ολα τα ανεχτήκαμε, αυτό ΟΧΙ!» πάνω από 8.000 άνθρωποι δηλώνουν ότι θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα στις 30 Απριλίου για να διαμαρτυρηθούν για τις προωθούμενες αυξήσεις στο σουβλάκι.

Το σχετικό event στο Facebook, ακόμη και αν ξεκίνησε για…
πλάκα, έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το κόστος του αγαπημένου junk food των Ελλήνων, με τους συμμετέχοντες να καταθέτουν σειρά προτάσεων.

Στο event – group που έχει τίτλο «ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ» μεταξύ άλλων έχουν «πέσει» προτάσεις για κινητοποιήσεις ενάντια στην αύξηση της τιμής του κρέατος.


Facebook, σουβλάκι
Ενα άλλο ενδεχόμενο που συζητούν οι περίπου 8.400 που έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο για το σουβλάκι είναι να διοργανωθεί μποϊκοτάζ δυο εβδομάδων στο χοιρινό, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις σε προμηθευτές και εμπόρους.
«Αλμυρό» σουβλάκι: Πιθανές οι αυξήσεις-φωτιά στα τυλιχτά
«Σήμερα το σουβλάκι, αύριο μάλλον έρχεται η σειρά του καφέ, της μπύρας, της σοκολάτας της μπουγάτσας!!!! Βάζουν στο στόχαστρο όλες τις ιερές γαστρονομικές απολαύσεις και χτυπάνε πρώτα τον αυτοκράτορα το πιτογυρο!» λέει ένας άλλος χρήστης.

Πώς «άνοιξε» το ζήτημα των αυξήσεων στο σουβλάκια

Το ζήτημα για τις αυξήσεις στο σουβλάκι άνοιξε από δηλώσεις ενός ιδιοκτήτη σουβλατζίδικου, ο οποίος υποστήριξε ότι το κόστος των κρεάτων έχει αυξηθεί κατά 30%. Ο ίδιος, προσέθεσε, ότι τα ψητοπωλεία δεν μπορούν να απορροφήσουν αυτή την αύξηση και πως πρέπει να γίνουν αυξήσεις κατά 15% στο σουβλάκι και στα τυλιχτά. Μια τέτοια αύξηση θα «έστελνε» το τυλιχτό στα 3 ευρώ, και το σκέτο σουβλάκι -«καλαμάκι» για τους Αθηναίους- στα 2 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)