Έκανε το θαύμα η Σλάβια, πρόκριση-έπος επί της Σεβίλλης!

| Kafeneio™ |
Όλοι την είχαν ξεγραμμένη από την κλήρωση! Δεν της έδιναν ελπίδα ούτε μετά το 2-2 στην Ανδαλουσία! Οι ελπίδες της φαίνονταν να εξανεμίζονται με την έναρξη της παράτασης, αλλά η Σλάβια Πράγας πέτυχε το... ακατόρθωτο! 

Με επική ανατροπή στον έξτρα χρόνο και γκολ buzzer-beater...
(4-3), οι Τσέχοι έστειλαν σπίτι της τη Σεβίλλη, που είναι και η πολυνίκης του θεσμού και πήραν το εισιτήριο για τη φάση των «8» του Europa League!

Το ματς άρχισε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 15’ ο Ενγκαντό εκμεταλλεύθηκε τη σύγχυση στα καρέ της Σεβίλλης, έπειτα από μία στατική φάση, που δεν μπόρεσαν να καθαρίσουν οι αμυνόμενοι των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Σλάβια θα έχει το προβάδισμα στο ημίχρονο, ο Μπεν Γεντέρ από την άσπρη βούλα έκανε το 1-1, θέτοντας νέα δεδομένα στην αναμέτρηση.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Σλάβια απάντησε με τον ίδιο τρόπο, καθώς με πέναλτι του Σούτσεκ έκανε το 2-1, με τη... χαρά τους να μην κρατά για πολύ. Επτά λεπτά αργότερα, με εκπληκτικό γκολ ο Μουνίρ έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κόλαρ, διαμορφώνοντας το 2-2.

Η Σεβίλλη ήταν καλύτερη μέχρι τη λήξη του 90λέπτου, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το γκολ, οπότε το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Μόλις στο 98’ ο Βάσκεθ κατάφερε να δώσει για πρώτη φορά σκορ πρόκρισης στην ομάδα του, αλλά η Σλάβια δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

Στο 102’ ο Φαν Μπούρεν με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-3, γκολ που έδωσε μεγάλο κουράγιο στους γηπεδούχους και αυτό φάνηκε από την εικόνα του ματς. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τη Σεβίλλη στα καρέ της και η δικαίωσή τους ήρθε στο 119’ με τον Κίαερ να μην μπορεί να διώξει την μπάλα στη γραμμή έπειτα από φάση διαρκείας και το 4-3 να δίνει την πρόκριση στη Σλάβια.