Ανύπαρκτο το σύστημα επικοινωνιών της αστυνομίας- Παλιοί ή κατεστραμμένοι οι ασύρματοι

| Kafeneio™ |
0
Ανύπαρκτο είναι το σύστημα επικοινωνιών στους αστυνομικούς καθώς οι ασύρματοι όσων εκτελούν υπηρεσία δεν λειτουργούν ή λειτουργούν με διακοπές.

Αυτό σημαίνει πως η υπηρεσιακή επικοινωνία των αστυνομικών που υπηρετούν σε ευαίσθητους στόχους, όπως το Μέγαρο Μαξίμου, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, το σπίτι του πρωθυπουργού και το Εφετείο της Αθήνας καθίσταται αδύνατη...
   Σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας, που επικαλείται επίσημες αναφορές αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., τέσσερα χρόνια μετά την αρχική συμφωνία παραλαβής του νέου, ψηφιακού συστήματος ασύρματων επικοινωνιών της αστυνομίας (Tetra Sepura) και 1,5 χρόνο από την υπογραφή επικαιροποιημένης σύμβασης με την εγκαταστάτρια - διαχειρίστρια εταιρεία, η ηγεσία του Σώματος αδυνατεί να παράσχει ένα αξιόπιστο σύστημα επικοινωνιών. 

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η κεραία που έχει εγκατασταθεί στην Αίγινα και καλύπτει το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, η οποία έχει τεθεί εκτός λειτουργίας εξαιτίας τρωκτικών που έχουν καταστρέψει τα καλώδια. Ενώ το κόστος για την αποκατάσταση της ζημιάς δεν υπερβαίνει –σύμφωνα με εκτιμήσεις– τις 30.000 ευρώ, η ηγεσία της Αστυνομίας που έχει την ευθύνη δεν εκταμιεύει το κονδύλι. 

Ως αποτέλεσμα, οι ψηφιακοί ασύρματοι των πληρωμάτων της Αμεσης Δράσης που περιπολούν στα νότια προάστια υπολειτουργούν και χρειάζεται να καταφύγουν στους παλιούς αναλογικούς για να επικοινωνήσουν με το «Κέντρο». 

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σε Πειραιά και Ανατολική Αττική, όπου λόγω αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., τα ακίνητα στα οποία στεγάζονταν τα τμήματα Αρτέμιδας και Κερατσινίου ξενοικιάστηκαν και οι κεραίες που λειτουργούσαν στις ταράτσες τους ξηλώθηκαν, δίχως μέχρι σήμερα να εγκατασταθούν αλλού. Ετσι, σε περιοχές όπως το Κερατσίνι, το Πέραμα και η Ελευσίνα και αντίστοιχα, η Παλλήνη, η Ραφήνα, η Παιανία και τα Σπάτα επικρατεί «σιγή ασυρμάτου». 

Ειδικά για το κέντρο της Αθήνας, όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το πρόβλημα είναι οι παλιοί και κατεστραμμένοι πομποδέκτες.     
Επίσης η σημερινή ηγεσία της Αστυνομίας δεν έχει ενεργοποιήσει τις 3.000 νέες συσκευές που είχαν συμφωνήσει να παραλάβουν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας και ο πρώην αρχηγός της Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσουβάλας με αποτέλεσμα οι καινούργιοι ασύρματοι να παραμένουν στα υπόγεια της εταιρείας.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)