ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ - Την ημέρα που πέθαιναν άνθρωποι από τη φωτιά στο Μάτι, ήταν κλειστά τα τοπικά γραφεία της Πολιτικής Προστασίας

| Kafeneio™ |
0
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το αλαλούμ και τα όσα τραγελαφικά σημειώθηκαν την ημέρα που η φωτιά κατέκαψε το Μάτι και τελικά είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν 100 άνθρωποι. Μάλιστα όσο πλησιάζει η ώρα της απόδοσης ευθυνών όλο και περισσότερα στοιχεία γίνονται γνωστά. 

Οπως προκύπτει τα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας των δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα...
την ημέρα της τραγωδίας. Μάλιστα ο χάρτης επικινδυνότητας 4 δεν κοινοποιήθηκε ποτέ, γιατί την προηγούμενη ημέρα τα Τοπικά Συντονιστικά τους Όργανα ήταν κλειστά.

Παράλληλα δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι για θέματα καθαριότητας και πολιτικής προστασίας δεν προέβησαν ως όφειλαν, στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου στην εκτέλεση προγραμμάτων μείωσης του κινδύνου από την εξέλιξη της πυρκαγιάς με την προληπτική απομάκρυνση μέρους της βλάστησης (εργασίες καθαρισμού), σε περιοχές της εδαφικής τους αρμοδιότητας.

Από την πλευρά τους πάντως οι ίδιοι έσπευσαν να το αρνηθούν και ισχυρίστηκαν αμφότεροι «προέβησαν σε κάποιες ενέργειες, όπως καθαρισμούς οικοπέδων». Ωστόσο, στην πράξη κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται και σύμφωνα με την νομοθεσία οι δήμοι έχουν υποχρέωση αυταπάγγελτου καθαρισμού αν δε το πράξουν οι ιδιοκτήτες.

Σε δεύτερο χρόνο, οι δήμοι έπρεπε να ενεργοποιήσουν τον Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών, κάτι που επίσης δεν έπραξαν.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)