Τουριστική καμπάνια-πρόκληση στο Λονδίνο για την κατεχόμενη Κύπρο

kafeneio sp
0

Εντονες διαμαρτυρίες των ελληνοκυπρίων που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο προκάλεσε καμπάνια που διαφημίζει τουριστικά πακέτα στα κατεχόμενα...

Το Λονδίνο έχει γεμίσει με αφίσες που διαφημίζουν τουριστικά πακέτα για την κατεχόμενη Κύπρο, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τους Κύπριους που ζουν στη βρετανική πρωτεύουσα.

Όπως γράφει το Militaire.gr , “από τις 28 Ιανουαρίου και για ένα μήνα αφίσες που διαφημίζουν το παράνομο ψευδοκράτος στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου εκτίθενται σε δεκάδες κόκκινα λεωφορεία του Λονδίνου, σε 22 υπόγειους σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε 25 επιλεγμένες θέσεις γύρω από την πόλη.

Οι αφίσες καλούν τους Λονδρέζους να ανακαλύψουν τις μαγειρικές απολαύσεις, τη ζωντανή προκυμαία, τις παραλίες, την αρχαία ιστορία, τον ήλιο και τη φιλοξενία της «Βόρειας Κύπρου». Η κυπριακή κοινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμαρτυρήθηκε στο δήμαρχο του Λονδίνου.

Ο δήμαρχος Σαντίκ Χαν έλαβε επίσης επιστολή του προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο Χρήστου Καραολή, στην οποία εκφράζεται η απογοήτευση της κοινότητας, γιατί επιτρέπει την διαφημιστική προώθηση περιοχών και ακινήτων υπό παράνομη κατοχή από ξένη στρατιωτική δύναμη, από το 1974.

Ο κ. Καραολής σημειώνει ότι πολλοί Βρετανοί υπήκοοι κυπριακής καταγωγής είναι ιδιοκτήτες τέτοιων κατεχομένων περιουσιακών στοιχείων χωρίς να μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους σε σχέση με αυτό. Υπενθυμίζει επίσης στον δήμαρχο ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως τη μοναδική νομική κρατική οντότητα στο νησί.

Ο κ. Καραολής αναφέρθηκε επίσης στα πολυάριθμα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών σχετικά με το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)