Ερευνα: Οι απόψεις των Ευρωπαίων για θρησκεία, πολιτισμό και διαφορετικότητα – Τι πιστεύουν οι Ελληνες

kafeneio sp
0

Οι Δυτικοευρωπαίοι εκφράζουν την πίστη σε έναν χριστιανικό Θεό σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι οι άνθρωποι στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center στην Ουάσιγκτον...

Η Αρμενία (79%) και η Γεωργία (72%) βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τη μεγάλη πλειοψηφία των ενηλίκων να δηλώνουν ότι πιστεύουν στο Θεό με απόλυτη βεβαιότητα, όπως αναφέρει, σχετικά, στην ιστοσελίδα του το δίκτυο Euronews.



Η Γαλλία (11%), η Ελβετία (11%) και η Γερμανία (10%) ήταν οι, συμμετέχουσες στην έρευνα χώρες, με τη μικρότερη βεβαιότητα αναφορικά με την ύπαρξη του Θεού. Μεταξύ των χωρών της Δυτικής Ευρώπης που συμμετείχαν στην έρευνα, μόνο στην Πορτογαλία (44%) πάνω από τους τρεις στους 10 δηλώνουν ότι είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο Θεός υπάρχει.

Οι άνθρωποι σε πολλές από τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης που συμμετείχαν στην έρευνα, εξέφρασαν μεγαλύτερη βεβαιότητα για την ύπαρξη του Θεού, συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανία (64%), της Ελλάδας (59%) και της Κροατίας (57%).

Η έρευνα του Pew Research Center έδειξε επίσης ότι το ήμισυ και πλέον των ενηλίκων στην Ελλάδα, τη Βοσνία, την Αρμενία, τη Γεωργία και τη Ρουμανία, δήλωσαν ότι η θρησκεία ήταν πολύ σημαντική στη ζωή τους, σε σύγκριση με περίπου έναν στους 10 ενήλικες που τόνισε τη σημασία της θρησκείας στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών να δηλώνουν ανοικτά ότι δεν πιστεύουν στο Θεό ήταν η Τσεχική Δημοκρατία (66%), η Σουηδία (60%), το Βέλγιο (54%) και η Ολλανδία (53%).

Αρκετές διαφορές, ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, διαπιστώνει η έρευνα όσον αφορά και στη στάση των πολιτών απέναντι στους μουσουλμάνους. Το ποσοστό των Ελλήνων που θα αποδεχόταν μουσουλμάνους ως μέλη της οικογένειάς του φτάνει το 31%.



Σύμφωνα με την έρευνα επίσης, οι ανατολικοευρωπαίοι είναι πιο πιθανό να θεωρούν τον πολιτισμό τους ανώτερο από τους άλλους. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό φτάνει το 89%.




Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)