Καταρτίζεται πρόταση για την αναβολή του Brexit

0

Βουλευτές καταρτίζουν πρόταση για να καθυστερήσει η διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση βάσει του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας....
, τόνισαν υπουργοί της κυβέρνησης σε επικεφαλής μεγάλων εταιρειών κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, αποκάλυψε πηγή που συμμετείχε στη συνδιάλεξη.

Αφού η συμφωνία που έκλεισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι με την ΕΕ απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων χθες βράδυ, στη συζήτηση κορυφαίων κυβερνητικών υπουργών και επιχειρηματιών συζητήθηκε το ενδεχόμενο η ημερομηνία του Μπρέξιτ -θεωρητικά η 29η Μαρτίου 2019- να αναβληθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ και ο υπουργός αρμόδιος για το Μπρέξιτ Στίβεν Μπάρκλεϊ είπαν ότι «καταρτίζεται μια πρόταση για την καθυστέρηση (της εφαρμογής) του Άρθρου 50», σύμφωνα με τον επικεφαλής μιας μεγάλης βρετανικής εταιρείας, ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση και μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Πρόσθεσε ότι οι επιχειρηματίες έθεσαν επίσης το ζήτημα της πιθανότητας το ΗΒ να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

«Κάνουν φιλότιμη προσπάθεια για να πείσουν πως ξέρουν τι θα γίνει, αλλά κανείς δεν γνωρίζει», σχολίασε η πηγή αυτή. «Θα χρειαστεί να περιμένουμε για να δούμε τι θα φέρει η προσπάθεια δημιουργίας συναίνεσης στο κοινοβούλιο».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)