Γιαγιά από την κόλαση: Σκότωνε τους ενοίκους της με δηλητηριασμένα κέικ και τους έθαβε στον κήπο

kafeneio sp
0

Φαινομενικά ήταν μια αξιαγάπητη γιαγιούλα. Όποιος έμεινε στο οικοτροφείο της όμως δεν βγήκε από εκεί ζωντανός. Για την ακρίβεια θα έμενε για πάντα εκεί, θαμμένος στον κήπο της, αν δεν αποκαλυπτόταν η δράση μιας από τις πιο σατανικές serial killers στην ιστορία των ΗΠΑ...

Φέτος το Γενάρη συμπληρώθηκαν 90 χρόνια από τη γέννηση της Δωροθέας Πουέντε, της γυναίκας που σκόρπισε ρίγη ανατριχίλας στις ΗΠΑ τη δεκαετία του '80, όταν αποκαλύφθηκε ο σατανικός τρόπος με τον οποίο δολοφόνησε επτά ανθρώπους που είχαν την ατυχία να μείνουν στο οικοτροφείο της στην Καλιφόρνια.

Το περιποιημένο και όμορφο σπίτι της ήταν στην κυριολεξία το οικοτροφείο της κολάσεως. Μέσα σε λίγα χρόνια εκεί δολοφονούσε τους ενοίκους της που στη συνέχεια τους έθαβε στον πίσω κήπο, ανάμεσα στα ζαρζαβατικά και τα τριαντάφυλλα που είχε καλλιεργήσει. Ανάμεσα στα θύματά της και δύο φίλοι και συνεργάτες της. Κάποια από τα θύματά της βρέθηκαν σχεδόν μουμιοποιημένα τυλιγμένα σε ρούχα και πλαστικά, κάποια άλλα διαμελισμένα... Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά γιατί το έκανε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι, καθώς όλα τα θύματά της ήταν από 54 έως 78 ετών, συνέχιζε να εισπράττει τα επιδόματα τους ζώντας κάτι παραπάνω από άνετα, με ένα "εξτραδάκι" της τάξεως των 4.000 δολαρίων τον μήνα.




Ο θάνατος των θυμάτων της αργός και βασανιστικός. Τους τάιζε με τα γευστικά και φημισμένα κεκάκια της, μόνο που μέσα στη συνταγή πρόσθετε αυθαίρετα και μεγάλες ποσότητες υπνωτικών χαπιών. Αν και όχι τόσο μεγάλες ώστε να τους στείλει στον άλλο κόσμο. Σκοπός της ήταν να τους κάνει να αρρωστήσουν και να έχει την "ευχαρίστηση" μετά να τους δώσει τη χαριστική βολή πνίγοντάς τους με ένα μαξιλάρι επάνω στο κρεβάτι του πόνου τους.

Ως γνωστόν βέβαια "τέλειο έγκλημα" δεν υπάρχει (κι αν υπάρχει προφανώς είναι κάποιο που δεν μάθαμε ποτέ). Η εξαφάνιση του τελευταίου της ενοίκου κινητοποίησε επιτέλους τις αρχές. Και παρά το γεγονός ότι η επίσκεψή τους εκεί δεν κίνησε την παραμικρή υποψία, η κλεφτή ματιά ενός από τους αστυνομικούς στον κήπο, όπου και παρατήρησε μια ανωμαλία στο έδαφος ανάμεσα στα περιποιημένα ήταν αυτή που πρόδωσε τελικά τη Δωροθέα.



Η σατανική δράση της δεν άργησε να αποκαλυφθεί. Ο επαγγελματικός τρόπος με τον οποίο μουμιοποιούσε τα θύματά της προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ανατριχίλα. Οι σοροί εξαφανίζοντας σε λάκους στον κήπο που της είχαν σκάψει πρώην κατάδικοι φυλακών. Και στην περίπτωση που κάποιο πτώμα δεν χωρούσε; Η λύση ήταν η προφανής: Διαμελισμός!

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η γιαγιά Δωροθέα συνέχισε να πείθει ως καλοκάγαθη γριούλα ακόμη και όταν κάθισε στο εδώλιο. Στη δίκη της, τέσσερα χρόνια μετά, οι ένορκοι δυσκολεύτηκαν να καταλήξουν σε μία ομόφωνη απόφαση. Η τελική ετυμηγορία ήταν ωστόσο βαριά. Τρεις φορές ισόβια, καθώς καταδικάστηκε για τους τρεις από τους επτά φόνους. Πέθανε στη φυλακή το 2011 σε ηλικία 82 ετών, αλλά πέρασε στην ιστορία ως μία από τις αιμοδιψείς γυναίκες κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία των ΗΠΑ.



Ακόμη και σήμερα, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι είναι αυτό που την ώθησε σε αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ζωή της όχι απλά δεν ήταν στραμμένη με ροδοπέταλα, αλλά έμοιαζε από την αρχή καταδικασμένη στην εγκατάλειψη, την απιστία, τους αποτυχημένους γάμους και το θάνατο.

Μια ζωή "βουτηγμένη" στην τραγωδία



Γεννήθηκε το 1929, υπήρξε θύμα κακοποίησης από τους γονείς της, οι οποίοι πέθαναν πριν κλείσει τα 10, γεγονός που την οδήγησε στο ορφανοτροφείο. Κατέφυγε στην πορνεία μέχρι τα 16 οπότε και έκανε τον πρώτο της γάμο από τον οποίο απέκτησε δύο κόρες: Η μία στάλθηκε να ζήσει με συγγενείς, η άλλη δόθηκε για υιοθεσία. Ο άντρας της την εγκατέλειψε αφού απέβαλε στην τρίτη εγκυμοσύνη. Γέννησε μία ακόμη κόρη, από μία τυχαία σχέση, η οποία επίσης δόθηκε για υιοθεσία. Η ίδια αποκάλυψε σε μία συνέντευξή της το 2009 από τη φυλακή ότι απέκτησε δύο ακόμη κόρες, δίδυμες, οι οποίες αυτοκτόνησε αφού ενηλικιώθηκαν, σε διάστημα λίγων μηνών η μία από την άλλη. Έκανε τρεις ακόμη γάμους, ένας εκ των οποίων με έναν αλκοολικό που την κακοποιούσε.

Μετά το θάνατό της, οι στάχτες της δόθηκαν σε έναν από τους εγγονούς της, που όπως αποκαλύπτει δέχεται συχνά πυκνά προσφορές από ανθρώπους που θέλουν να τις... αγοράσουν!

Μέχρι το τέλος των ημερών της, η Δωροθέα υποστήριζε ότι είναι αθώα και επέμενε ότι οι ένοικοι της πέθαναν όλοι από φυσικά αίτια. Αυτό για το οποίο δεν έδωσε όμως ποτέ εξήγηση, είναι πως "θάφτηκαν" στον κήπο της...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)