Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό όποιον διαφωνεί στο Σκοπιανό

kafeneio sp
0

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό από τον πρόεδρο της ΝΔ για τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. “Αμφιβάλλω εάν ο Τσίπρας έχει διαβάσει τα Μυστικά του Βάλτου”, σχολίασε. Προανήγγειλε ανανέωση στα ψηφοδέλτια και προέβλεψε σκανδαλολογία από ΣΥΡΙΖΑ...

Νέα σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το Σκοπιανό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του 12ου συνεδρίου.

Δήλωσε βέβαιος ότι το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για τη ΝΔ και για την Ελλάδα, δείχνοντας τη βεβαιότητα του για μία μεγάλη εκλογική νίκη. Εκτίμησε ότι το συνέδριο της ΝΔ απέδειξε πως το κόμμα είναι ενωμένο, οπλισμένο με πρόγραμμα και έτοιμο να κυβερνήσει. Συνέκρινε δε το συνέδριο της ΝΔ με τη συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. “Ολοι είδαν τις διαφορές ανάμεσά στην ατμόσφαιρα του Συνεδρίου μας και στη θλίψη και τη μιζέρια της αντισυγκέντρωσης που έστησε ο κ.Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Από τη μια ένα ανοιχτό συνέδριο κι από την άλλη μια αστυνομοκρατούμενη κλειστή εκδήλωση όπου οι ένστολοι και οι αστυνομικοί με πολιτικά ήταν περισσότεροι από τους κομματικούς. Η κοινωνία όμως ήταν απούσα από τη συγκέντρωση του κ.Τσίπρα”, είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Εξέφρασε την άποψη ότι η κοινωνία παρακολουθεί παγωμένη και οργισμένη τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, δεν ανταποκρίνεται στο “παιχνίδι των επιδομάτων” της κυβέρνησης και είναι αρνητική στο διχασμό.

“Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος. Και καθώς βλέπει το φάσμα της ήττας να πλανάται πάνω από το Μαξίμου γίνεται ολοένα και πιο νευρικός. Δεν θα ασχοληθώ, ωστόσο, περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Γιατί τα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα αμφιβάλλω αν τα γνωρίζει.. Αν συγκινήθηκε ποτέ, όπως τόσα ελληνόπουλα, κλείνοντας αυτό το βιβλίο. Αν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν την Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία”, συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε:

“Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας. Είπατε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι. Και βάλατε την μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες. Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας.”

Υποστηρίξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί εκτός από πρωτοφανείς εθνικές υποχωρήσεις, διέλυσε τη μεσαία τάξη, άλωσε το κράτος, και εξασθένισε τη δημοκρατία, ενώ επέφερε βαρύ κόστος στην οικονομία. Αναφορά έκανε και στον εκατοστό νεκρό από την τραγική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε μάλιστα τον κ.Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ ότι απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς, και δήλωσε: “Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε και επίσημα ότι εισηγείται στην Πολιτική Επιτροπή ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης να παραμένει στη θέση του μέχρι τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 και αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές θα εκλεγεί νέος γραμματέας.

Προανήγγειλε ότι στις αρχές του νέου έτους θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις εθνικές και ευρωεκλογές, και συγκεκριμένα ότι στις 10 Ιανουαρίου, οπότε συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ θα ανακοινωθούν δεκάδες καινούρια στελέχη που θα πολιτευθούν για πρώτη φορά με την παράταξη.”Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι νεο-εισερχόμενοι στην πολιτική. Συμβολίζουν ατομικά ο καθένας και η καθεμία, αλλά και συλλογικά όλοι μαζί, όχι μόνο την ανανέωση αλλά και το άνοιγμα της ΝΔ στην κοινωνία” επισήμανε.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της ΝΔ επαναλαμβάνοντας κοινωνικές δεσμεύσεις όπως το εγγυημένο εισόδημα σε 800.000 πιο αδύναμους συμπολίτες, αφορολόγητο 1.000 ευρώ στο κάθε παιδί, αλλά και ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε Ελληνόπουλο που θα έρχεται στη ζωή, εστιάζοντας στα θέματα νόμου και τάξης σε πανεπιστήμια και γειτονιές και σε ένα δημόσιο δίπλα στον πολίτη.

Κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να εξηγήσουν στο λαό τις αιτίες για όσα βιώνει, να αποκαλύψουν “την ανικανότητα, την υποκρισία και τον κυνισμό του κ. Τσίπρα και του ανεκδιήγητου συνεταίρου του στην εξουσία, του κ.Πάνου Καμμένου” και να μιλήσουν τη γλώσσα της “προγραμματικής αλήθειας” της ΝΔ.

Όπως και κατά την ομιλία του την Παρασκευή, ο κ.Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεσαία τάξη, η οποία τόνισε ότι πρέπει να αναδημιουργηθεί.

Ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ΝΔ καλεί δίπλα της όλους τους Έλληνες, όποια πολιτική τοποθέτηση ,ζήτησε τη συστράτευση των παλαιών συμμαχητών “που για κάποιους λόγους μας εγκατέλειψαν στην πορεία” και απευθύνθηκε και στους ψηφοφόρους και των άλλων δημοκρατικών κομμάτων.

“Οι διαφορές μας είναι πολύ μικρότερες από την κοινή απειλή της οικονομικής καταστροφής, από τη σκιά του κυνισμού κι από την παρακμή όπου οδηγεί τη χώρα η πολιτική της χυδαιότητας” είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις δημοτικές εκλογές και χωριστά στις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα και του Νίκου Ταχιάου στη Θεσσαλονίκη. Αναφέρθηκε όμως και στα αντάρτικα, ζητώντας σεβασμό στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο 2ο γύρο. “Και όλες μαζί οι δυνάμεις μας, αν οι εκλογές γίνουν ταυτόχρονα, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μεγάλη νίκη των εθνικών εκλογών” πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε δε σαφώς πολιτική τη μάχη στις περιφερειακές εκλογές και δήλωσε ότι ο στόχος είναι διπλός: καμία από τις 13 να μην πέσει στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και οι περισσότερες να βαφτούν γαλάζιες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε ότι “στο δρόμο προς τις κάλπες θα δεχτούμε ύπουλες επιθέσεις, την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθεί να αποκρύψει τα σκάνδαλα, τις αστοχίες και τις αποτυχίες της. Η προπαγάνδα και η συκοφαντία θα είναι στην ημερήσια διάταξη, μαζί με καινούργιες απόπειρες να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη και να υπηρετήσει παιχνίδια εντυπώσεων. Το απαράδεκτο σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» θα επιστρατευτεί ξανά για να διχάσει. Και είναι βέβαιο ότι ένα νέο δίχτυ από ψεύτικες υποσχέσεις θα τυλίξει και πάλι τους πολίτες, καθώς κομματικά ρουσφέτια θα ανοίξουν νέες πληγές στο πολύπαθο Δημόσιο.”

Δήλωσε όμως ότι η ΝΔ “θα είναι εδώ για να αποκαλύπτει το αληθινό κυβερνητικό πρόσωπο, πίσω από τους ρόλους και τα προσωπεία, που θα αλλάζει. Θα δείχνει τις βαθιές ρυτίδες του χθες, πίσω από τη μάσκα του δήθεν νέου” και πάνω από όλα “θα είναι εδώ για να διαδώσει το πρόγραμμα της” με στόχο να ενώσει όλους τους Έλληνες “όπως έγινε το 1974, το 1990, το 2004 και τον Ιούνιο του 2012”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκινώντας την ομιλία του ευχαρίστησε τον πρόεδρο του συνεδρίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη τονίζοντας ότι κατάφεραν κάτι ασυνήθιστο, δηλαδή ενότητα μετά από μία μεγάλη εσωκομματική μάχη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)