Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ολόκληρο νησί και κανείς δεν μιλάει γι΄ αυτό!

kafeneio sp
0

Ένα τεράστιο πέπλο μυστηρίου έχει απλωθεί για τα καλά γύρω από ένα νησί, το οποίο εξαφανίστηκε ξαφνικά από όλους τους χάρτες παγκοσμίως!


Ερευνητές και γεωλόγοι ψάχνουν να βρουν τι στο καλό συνέβη με το Sandy Island, η πρώτη αναφορά για το οποίο έχει τις ρίζες της στο 1774 από τον Κάπτεν Τζέιμς Κουκ.

Ο θρυλικός Βρετανός εξερευνητής, θαλασσοπόρος, χαρτογράφος και καπετάνιος του βασιλικού ναυτικού ανακάλυψε το νησί σε ένα από τα ταξίδια του στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Αυστραλίας, κοντά στη Νέα Καληδονία.

Η έκτασή του ήταν περίπου 120 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ δύο χρόνια μετά μπήκε στη λίστα με τις ανακαλύψεις του διάσημου Βρετανού.

Και κάπως έτσι, αφού επιβεβαιώθηκαν η παρουσία και οι διαστάσεις του (25 χιλιόμετρα επί 5), το Sandy Island έκανε την εμφάνισή του σε πολλούς χάρτες.

Αρκετά χρόνια αργότερα ωστόσο κάποιοι έψαξαν να το βρουν, ωστόσο ήταν… άφαντο!

Έτσι, σε αρκετούς χάρτες άρχισε να μπαίνει δίπλα μια ειδική σήμανση που ανέφερε πως η ύπαρξή του είναι αμφίβολη, με την Γαλλική Υδρογραφική Υπηρεσία να το αφαιρεί τελείως από τους χάρτες της.

Το 2012, Αυστραλοί επιστήμονες αποφάσισαν να ρίξουν φως στην υπόθεση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τελικά… δεν υπάρχει! Υποστήριξαν ότι το Velocity ξεγελάστηκε από βραχώδεις περιοχές, με αποτέλεσμα ακόμα και το Google Maps να διαγράψει την ύπαρξή του.

Πλέον ωστόσο αρκετοί ερευνητές ψάχνουν ξανά να βρουν τι πραγματικά έχει συμβεί.

Όντως ο Τζέιμς Κουκ το είδε και πώς στο καλό εξαφανίστηκε;

Ερωτήματα που ίσως να μην πάρουν ποτέ απάντηση…

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)