Σάλος στα βραβεία Χρυσής Μπάλας: Η σεξιστική ερώτηση στη νικήτρια Ada Hegerberg

kafeneio sp

Ένα αμήχανο περιστατικό έλαβε χώρα στην τελετή απονομής των βραβείων Ballon d' Or και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις...

Η γνωστή ποδοσφαιρίστρια Ada Hegerberg κατέκτησε την πρώτη γυναικεία Χρυσή Μπάλα (Ballon d' Or), ωστόσο, η διάκρισή της αυτή στιγματίστηκε από την ανάρμοστη ερώτηση του παρουσιαστή Martin Solveig, ο οποίος τη ρώτησε "αν μπορεί να κάνει twerk" κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων στο Grand Palais.

Η ερώτηση του παρουσιαστή θεωρήθηκε σεξιστική και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στα social media, ενώ τη στιγμή που η Ada Hegerberg ρωτήθηκε για το twerking, ήταν εμφανής η αμηχανία της και η ενόχλησή της. Η παίκτρια της Lyon απάντησε αρνητικά με ένα απλό και κοφτό "όχι", καθώς ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τη σκηνή προτού προλάβουν να τη ρωτήσουν κάτι που θα την έφερνε ξανά σε δύσκολη θέση.



Μετά από τον σάλο που προκλήθηκε, ο Martin Solveig θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του αναφέροντας πως επρόκειτο για ένα αστείο και ότι έλυσε την παρεξήγηση με την Hegerberg. Είπε χαρακτηριστικά: "Εξήγησα στην [Ada] και μου είπε ότι κατάλαβε ότι ήταν ένα αστείο. Παρόλα αυτά, απολογούμαι σε όποιον μπορεί να έχει προσβληθεί. Το πιο σημαντικό, συγχαρητήρια στην Ada."

Η Ada Hegerberg μίλησε, επίσης, για το περιστατικό: "Ήρθε σε μένα μετά και ήταν πραγματικά λυπημένος για αυτό που έγινε. Δεν θεώρησα ότι ήταν σεξιστικό ή προσβλητικό εκείνη τη στιγμή. Όπως και να ' χει ήμουν και είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα το Ballon d' Or". Τέλος, δήλωσε πως είναι πάρα πολύ περήφανη που αποτελεί την πρώτη γυναίκα νικήτρια της Χρυσής Μπάλας.