ΣΔΟΕ: Εντόπισε παράνομο «εργοστάσιο» τσιγάρων - Κατασχέθηκαν 17 τόνοι καπνού

kafeneio sp
0

Ισχυρό πλήγμα στα κυκλώματα παραγωγής και διάθεσης παράνομων καπνικών προϊόντων, επέφερε το ΣΔΟΕ Αττικής, εντοπίζοντας στην ευρύτερη περιοχή της...
Θήβας, ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας καπνικών προϊόντων. Ο κατασχεμένος καπνός ξεπερνά τους 17 τόνους, ενώ η διάθεση των τσιγάρων υπολογίζεται πως θα προκαλούσε στο ελληνικό Δημόσιο, ζημία τουλάχιστον 3,1 εκ. ευρώ.

Ο εντοπισμός που συνέβη την περασμένη Κυριακή, έρχεται σε συνέχεια ανακάλυψης παράνομου εργοστασίου τσιγάρων στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στην εγκατάσταση της Θήβας κατασχέθηκαν 17.830 κιλά καπνού σε 120 συσκευασίες των 150 κιλών, μηχανήματα κοπής και επεξεργασίας καπνού, καθώς και άλλα βοηθητικά μηχανήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθούν στη διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως για την αποσύνδεση των μηχανημάτων εργάστηκε ειδικό συνεργείο, και για τη μεταφορά τους, λόγω μεγάλου αριθμού και όγκου, χρησιμοποιήθηκαν πέντε μισθωμένα φορτηγά αυτοκίνητα.

Σε ό,τι αφορά τον κατασχεμένο καπνό, συντάχθηκε πρωτόκολλο δειγματοληψίας και εστάλησαν δείγματα στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

«Η Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., με όπλα της τον επαγγελματισμό και το ζήλο του προσωπικού της, την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία,

θα συνεχίσει, με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα, τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σώματος.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)