Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018

Δε φαντάζεστε για ποιο λόγο τα PIN των καρτών είναι τετραψήφια


Δεδομένου ότι ένα ΑΤΜ κάνει συναλλαγές χρημάτων δε θα έπρεπε οι κατασκευαστές τους να ζητούν ένα πιο μεγάλο PIN, εξαψήφιο ή οκταψήφιο, όπως γίνεται παραδείγματος χάριν και με το email μας;


Θεωρητικά, η απάντηση είναι πως ναι, αλλά πίσω από αυτό υπάρχει μια… ιστορία.

Το ATM «εφευρέθηκε» από το Σκωτσέζο, John Adrian Shepherd-Barron, τον άνθρωπο που πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη των μηχανημάτων.

Κατά τις δοκιμές, ο Barron είχε προτείνει και ένα 6ψήφιο κωδικό PIN.

Ωστόσο, το πρώτο πρόσωπο που χρησιμοποίησε την «εφεύρεση» ήταν η σύζυγός του, Caroline, η οποία απέρριψε την ιδέα της χρήσης ενός εξαψήφιου PIN για την εφεύρεσή του συζύγου της, επειδή μπορούσε να θυμηθεί μόνο μέχρι τέσσερις αριθμούς!

Όταν ο Barron επινόησε την ιδέα συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να θυμηθεί τον εξαψήφιο αριθμό που είχε στο στρατό.

Αλλά αποφάσισε να το ελέγξει και με τη σύζυγό του.

«Μου απάντησε ότι μπορούσε να θυμηθεί μόνο τέσσερις αριθμούς, οπότε χάρη σε εκείνη, τα τέσσερα ψηφία έγιναν το παγκόσμιο πρότυπο», είχε δηλώσει γελώντας.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: