Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ?

kafeneio sp
0

Το αβέβαιο πολιτικό σκηνικό έχει οδηγήσει σε συζητήσεις περί εκλογών, με την κυβέρνηση να διαψεύδει τέτοια σενάρια λέγοντας πως θα εξαντληθεί η τετραετία. Σε αυτό το κλίμα η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που παρουσίασε χθες η «Βεργίνα Τηλεόραση» έδειξε...
σαφές προβάδισμα 9,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,6% έναντι 21,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει το 84% ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται στο 53%.

Σκληρή θα είναι η μάχη για την τρίτη θέση καθώς η δημοσκόπηση δίνει 6,9% στη Χ.Α και 6,5% στο Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το ΚΚΕ με 6% και όλα τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται κάτω από το όριο του 3% που θα τους επιτρέψει την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή.

Το αξιοσημείωτο από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview είναι ότι το 43% θεωρεί πως ο Τζορτζ Σόρος παρεμβαίνει στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Αντίθετα, το 17% δηλώνει ότι δεν παρεμβαίνει ο Τζόρτζ Σόρος ενώ ένα ποσοστό 40% δεν γνωρίζει και δεν απαντά στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Τέλος όσον αφορά στη στάση του προέδρου της Δημοκρατίας, το 56% θεωρεί πως ο Προκόπης Παυλόπουλος οφείλει να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό. Το ίδιο ποσοστό κρίνει αρνητικά την στάση του Προκόπη Παυλόπουλου απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε εδώ την Πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview που παρουσίασε η Βεργίνα Τηλεόραση

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)