Ο Σισέ γλίτωσε τον Ολυμπιακό από ήττα στο clasico

kafeneio sp

Στο ποδόσφαιρο δεν νικά πάντα ο καλύτερος, αλλά πολλές φορές επικρατεί ο πιο ουσιαστικός. Αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός στο ελληνικό clasico, παρότι οι «πράσινοι» δεν κατόρθωσαν να φύγουν νικητές από το Φάληρο, μιας και...
o Σισέ στο 90΄+5 ισοφάρισε το γκολ του Κάτσε στο 61΄, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, είχε την κατοχή, αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους ούτε από τα άκρα, ούτε από τον άξονα. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες, με τους «πράσινους» να μην απειλούν και τον Χασάν να είναι (απελπιστικά) άστοχος στις δύο ευκαιρίες που είχε, με κεφαλιά στο 19΄ και σουτ από το ύψος της περιοχής στο 29΄.

Η μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο, χάθηκε στο 38΄, όταν ο Ποντένσε συνεργάστηκε με τον Φορτούνη, βγήκε απέναντι στον Διούδη αλλά αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Χασάν προσπάθησε να τελειώσει τη φάση και ο Διούδης τον σταμάτησε.

Στις αρχές του β΄ ημιχρόνου ο Διούδης χτύπησε στο κεφάλι από ακούσια προσπάθεια του Νάτχο και έγινε αλλαγή στο 53΄. Στο 61΄ το «τριφύλλι» άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ του Κάτσε, σε μια από τις λίγες προσπάθειες των φιλοξενούμενων.

Ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Γκιγιέρμε στο 76΄, ενώ από το 80΄ και ύστερα η πίεσή του έγινε ασφυκτική. Στο 83΄ ο Κότσαρης απέκρουσε σωτήρια το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, ενώ στο 86΄ το σουτ του Ομάρ σταμάτησε στο δοκάρι του Κότσαρη.

Ο αγώνας είχε εξελιχθεί σε... μονότερμα και τελικά τη λύση στον Ολυμπιακό έδωσε ο Σισέ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Αφρικανό στόπερ, που είχε εγκατασταθεί στην αντίπαλη περιοχή στο τελευταίο τέταρτο, να γράφει από κοντά το 1-1.