Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο


"Ψυχραιμία" απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις συστήνει ευρωπαίος αξιωματούχος, τονίζοντας πως η Άγκυρα οφείλει να σεβαστεί τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου...

"Έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε την Τουρκία με ψυχραιμία", ανέφερε ευρωπαίος αξιωματούχος σχετικά με την στάση του Ερντογάν και τις τουρκικές ενέργειες σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Το συνολικό κλίμα στην Ευρώπη δεν είναι καλό για την Τουρκία, τόνισε καθώς, αυξάνονται οι ευρωπαϊκες κυβερνήσεις που ζητούν διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται για την Τουρκία σε περίπτωση που αναδειχθεί ο Μάνφρεντ Βέμπερ στην ηγεσία του ΕΛΚ ενώ το ζητούμενο όπως είπε, είναι εάν η ψύχραιμη αντιμετώπιση της Άγκυρας επί Γιούνκερ θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Όπως είπε, η αποτελεσματικότητα της ψύχραιμης στάσης απέναντι στον Ερντογάν αποδείχθηκε τόσο στην συμφωνία για το προσφυγικό, όσο και στις κινήσεις για την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Σε ό,τι αφορά στις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του τούρκου Προέδρου και τις προκλητικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ, η ίδια πηγή, τόνισε ότι πρόκειται για ζητήματα Διεθνούς Δικαίου, για τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει αρμοδιότητα και συνέστισε ψυχραιμία και παρέπεμψε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, καλώντας την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: