Νέες απειλές Ερντογάν: Δεν θα αφήσουμε τους φυσικούς πόρους μας σε πειρατές

kafeneio sp
0

Με νέες απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου επανήλθε ο Τούρκος πρόεδρος, επισημαίνοντας την ισχύ του τουρκικού στόλου κατά τη διάρκεια καθέλκυσης νέας τουρκικής κορβέτας...

"Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας" υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εντείνοντας την πολεμική ρητορική του για το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, κατά τη διάρκεια τελετής καθέλκυσης νέας κορβέτας του τουρκικού στόλου.

Όπως υποστήριξε, οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή υπενθύμισαν στην Τουρκία ότι πρέπει να είναι ισχυρή και στη θάλασσα.

"Δεν θα επιτρέψουμε το φυσικό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου να τον εκμεταλλευθούν άλλοι", είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο Anadolu και τουρκικά ΜΜΕ.. "Δεν θα αφήσουμε κανέναν πειρατή να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντά μας σε αυτή την περιοχή", συμπλήρωσε με νόημα, δείχνοντας στην ουσία Αθήνα, Λευκωσία και ξένες επιχειρήσεις που πραγματοποιούν έρευνες στην περιοχή αυτή.

"Δεν θα αποδεχθούμε τις προσπάθειες να αποστερήσουν τους φυσικούς πόρους από την Τουρκία και τη Βόρεια Κύπρο (τα Κατεχόμενα". Έσπευσε ωστόσο να συμπληρώσει ότι η Άγκυρα πρεσβεύει την ειρήνη και δεν εποφθαλμία ξένα εδάφη, τονίζοντας σε κάθε περίπτωση ότι όσοι νομίζουν ότι πιστεύουν ότι μπορούν να επέμβουν σε Μεσόγειο και Αιγαίο, κάνουν μεγάλο λάθος.

Πηγή:
Με πληροφορίες από Anadolu, Cummhuriyet, Hurriyet

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)