Τσίπρας: Η Ελλάδα έκανε ό,τι μπορούσε για τον Κατσίφα

kafeneio sp

"Πρέπει να κάνουμε κι άλλα βήματα γιατί να αποκτήσει η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία όλα τα δικαιώματα που δικαιούται" υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός...

Στην υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα στάθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα κατά την εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha και τον Αντώνη Σρόιτερ.

«Σήμερα είναι ημέρα πένθους για την οικογένεια και την ομογένεια. Δεν θέλω να μπω λοιπόν σε κάποιο σχόλιο. Κατανοώ τη χαροκαμένη μάνα που έχασε ένα νέο παιδί και είναι δικαιολογημένη η πικρία και η οργή. Το μόνο που θα διαβεβαιώσω είναι ότι η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει με τις αρχές της Αλβανίας. Ζητήσαμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και να υπάρχει αστυνομικός εκεί που θα συμμετάσχει στις έρευνες» είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι δεν πρέπει να αλλάξει η στρατηγική μας να έρθουμε πιο κοντά με τη γειτονική χώρα ώστε να λύσουμε παλιές διαφορές».

Υπενθύμισε ότι «την 28η Οκτωβρίου στο νεκροταφείο των Βουλιαράτων είχαμε την ταφή των οστών των πεσόντων ηρώων μας στην Αλβανία Αυτές είναι εξελίξεις που έχουν μία αξία, δεν πρέπει να τις ξεχνάμε. Πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος με την Αλβανία. Πρέπει να κάνουμε κι άλλα βήματα γιατί πρέπει η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα που δικαιούται»

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι να καθοριστεί η ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αλβανία. Εμείς έχουμε χαράξει μια στρατηγική για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, έχουμε κόστος, αλλά τον προσανατολισμό μας δεν θα τον χάσουμε».