Ως κοινός εγκληματίας καταζητείται ο Γκρούεφσκι

kafeneio sp
0

Μαζί με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου φιγουράρει στον κατάλογο με τους καταζητούμενους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι...


 «Γεννημένος στις 31 Αυγούστου του 1970 στα Σκόπια, ο Νίκολα Γκρούεφσκι, του Τάλο και της Ναντέζντα, καταζητείται και πρέπει να συλληφθεί μετά την καταδίκη του σε δύο χρόνια κάθειρξη, επειδή διέπραξε το αδίκημα της δωροδοκίας με βάση το άρθρο 359, παράγραφος 2 του ποινικού κώδικα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σάιτ του υπουργείου, όπου έχει αναρτηθεί και η φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού. Δίπλα στον Γκρούεφσκι, υπάρχουν πολλοί εγκληματίες, όπως ο Τότσι Φαντίλ από το Κόσοβο, γεννημένος στις 8 Απριλίου 1983 στα Σκόπια, ο οποίος κατοικεί στο Κόντοβο και καταζητείται για ποινή 41 ετών και 7 μηνών, που καλείται να εκτίσει.

Οι Αρχές της χώρας κρατούν από χθες προσωρινά δύο πρώην κυβερνητικά στελέχη στο πλαίσιο της δίκης για διαφθορά, καθώς η φυγή του προϊσταμένου τους λειτούργησε ενοχοποιητικά εις βάρος τους αφού δημιούργησε υποψίες ότι θα μπορούσαν κι εκείνοι να τον ακολουθήσουν. Δικαστήριο διέταξε την 30ήμερη κράτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών και ενός τέως γενικού γραμματέα, υπό τον φόβο ότι θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.


Την ίδια στιγμή πολλά βαλκανικά ΜΜΕ αναρωτιούνται πώς διέφυγε ο πρώην πρωθυπουργός και ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι κατάφερε να περάσει τα σύνορα και να καταλήξει στην Ουγγαρία. Από την Παρασκευή το βράδυ, όταν απερρίφθη και η τελευταία έφεσή του, σύσσωμη η κοινή γνώμη περίμενε να τον δει να μπαίνει φυλακή. Τα ΜΜΕ είχαν στρατοπεδεύσει έξω από τη φυλακή Σούτκα, τη Δευτέρα το βράδυ όμως ξεκίνησε μια τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του. Παρόλο που υπήρχαν ενδείξεις ότι θα επιχειρούσε να αποδράσει, το δικαστήριο δεν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και η αστυνομία δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσει τη φυγή του.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)