Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018

ΕΝΦΙΑ καλείται να πληρώσει η Εκκλησία της Ελλάδος


Την απόφαση έλαβε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνοντας μεταξύ άλλων, πως "η επιβολή του ΕΝΦΙΑ δεν οδηγεί στη δημιουργία υπέρμετρου βάρους, ικανού να κλονίσει την περιουσιακή της κατάσταση"...

Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων καλείται να καταβάλει η Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο για όλα τα ακίνητα των Ιερών Μονών τα οποία χρησιμοποιούνται εκτός των λατρευτικών θρησκευτικών και κοινωφελών σκοπών.

Την απόφαση έλαβε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 2318/2108 απόφαση. Στο σκεπτικό της, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η επιβολή του ΕΝΦΙΑ δεν οδηγεί στην δημιουργία υπέρμετρου βάρους ικανού να κλονίσει την περιουσιακή κατάστασή της ή να εξαντλεί την αξία των ακινήτων, έτσι ώστε να αναιρείται η σχέση αναλογικότητας που επιβάλλει να υπάρχει.

Στο ΣτΕ ειπχε προσφύγει η Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας Χαλκιδικής, η οποία κλήθηκε να καταβάλλει για το οικονομικό έτος 2014, ΕΝΦΙΑ ύψους 259.395 ευρώ.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: