Βομβαρδίζει τη Γάζα το Ισραήλ μετά από 100 ρουκέτες της Χαμάς (LIVE εικόνα)

kafeneio sp
0

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επέστρεψε στη χώρα εσπευσμένα από τη Γαλλία. To νέο κύμα βίας ξέσπασε μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και παλαιστινίων αγωνιστών, μετά το χτύπημα του ισραηλινού λεωφορείου από παλαιστινιακά πυρά νωρίτερα...

Νέα ένταση στη λωρίδα της Γάζας καθώς η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ισραήλ, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας.

Συγκεκριμένα, 100 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη λωρίδα της Γάζας με μία από αυτές να καταστρέφει λεωφορείο στην ισραηλινή πλευρά του φράχτη, τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν το λεωφορείο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό. Παράλληλα τα τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες από τις αναχαιτίσεις των βλημάτων της Χαμάς από την αεράμυνα του Ισραήλ.



Οι ισραηλινές δυνάμεις απαντούν αυτή την ώρα με δεκάδες ρουκέτες. Οι σειρήνες στη Γάζα ηχούν ξανά και στις δύο πλευρές. Παλαιστινιακά ΜΜΕ μεταδίδουν πως υπάρχουν δύο νεκροί από Ισραηλινά πυρά.

LIVE ΕΙΚΟΝΑ:


Εικόνες από νωρίτερα:





Η επίθεση αυτή γίνεται μία μέρα μετά τις συμπλοκές της Κυριακής κατά τις οποίες επτά Παλαιστίνιοι και ένας ισραηλινός στρατιώτης έπεσαν νεκροί σε συμπλοκές στη Λωρίδα της Γάζας.

Το περιστατικό συνέβη ανατολικά της Χαν Γιούνες ενώ είναι ασαφές το πώς προκλήθηκε η ένοπλη συμπλοκή.

Νεταξύ των νεκρών ήταν ο Νουρ Μπαράκε, διοικητής του ανατολικού τάγματος των ταξιαρχιών της Χαμάς Izz Al-Din Al-Qassam στο Χαν Γούνι. Από τα πυρά δολοφονήθηκε και ένας υπολοχαγός του ισραηλινού στρατού.

Οι ταξιαρχίες αλ-Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, υποστήριξαν πως ισραηλινές μυστικές δυνάμεις εισέβαλαν στη Γάζα με πολιτικό όχημα και πυροβόλησαν θανάσιμα υψηλόβαθμο στέλεχός τους. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως υπήρξε ανταλλαγή πυρών στη διάρκεια επιχείρησης στη Γάζα.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επέστρεψε στη χώρα εσπευσμένα από τη Γαλλία.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)