Kαμμένος: Όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών, θα αποχωρήσουμε

0
«Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου ερθει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Οταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία θα αποχωρήσουμε», επεσήμανε υπουργός Άμυνας ο Πάνος Καμμένος, ξεκινώντας την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη. 

«To 2019 θα είναι έτος εκλογών....
Και αυτές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο μετά το τέλος της τετραετίας είτε θα γίνουν τον Μάϊο, σημείωσε.

Ο υπουργό Άμυνας, μιλώντας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» στη ΔΕΘ, έκανε λόγο για «έντιμη και ανοιχτη συνεργασία, μία δημόσια συνεργασία».

«Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος, όπως έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Συνεργαστήκαμε για να σώσουμε την πατρίδα μας. Ο,τι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια και καθαρά», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε:

«Οπως είπε ο Τσίπρας, στη συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας. Το θέμα για μας αποτελεί δέσμευση καταστατική. Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση, δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία, τέλος. Δεν το κρύψαμε, δεν θα υποχωρήσουμε».

«Δεν μπορεί να μην μιλήσουμε δημόσια για τις διαδικασίες που γίνονται στα Σκόπια αυτή τη στιγμή για να περάσει η συμφωνία. Πολλοί «καμμενολόγοι» μιλούν για τα tweet μου. Εδώ είναι Βαλκάνια να το συνειδητοποιήσουν όλοι, δεν είναι απλή υπόθεση. Από εδώ ξεκίνησε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος και άναψαν πολλές φωτιές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας: «Θα τα ξαναπούμε τον Μάρτιο όποτε και αν έρθει η Συμφωνία. Η συμφωνία έχει ακόμα δρόμο μπροστά».


Αναφερόμενος σε στελέχη του κόμματός του που σχολίασαν αρνητικά πρόσφατα tweet του έκανε λόγο για «μακεδονοκλάστες», που ο ίδιος έκανε «τζάμπα μάγκες» στο παρελθόν. Αυτοί έχουν πια τελειώσει, υπογράμμισε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος επίτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι είπαν πως αν περάσει η συμφωνία δεν θα την ακυρώσουν. Τους κατηγόρησε επίσης ότι συμπλέουν με το αντιπολιτευόμενο VMRO. «Αυτούς που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς στην Κατοχή για την Μακεδονία του Αιγαίου. Αυτούς που αποτελούν συνέχεια της πολιτικής του Μουσολίνι που ανακάλυψε το Μακεδονικό έθνος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν είναι δικός μας σύμμαχος. Είναι της ΝΔ σύμμαχος. Ποτέ εμείς ως ΑΝΕΛ δεν θα έχουμε καμια συνεργασία με αυτούς που θελουν να κλέψουν την ιστορία μας».

Όπως είπε, «για να σταματήσουν να στενοχωριούνται οι εφημερίδες και να μιλούν για φωτιές, πολέμους, αίματα και μαχαίρια, η συμφωνία που έχουμε με τον πρωθυπουργό, ότι μέχρι τον Μάρτιο δεν συζητούμε, ισχύει απόλυτα όπως την συμφωνήσαμε δημόσια. Τελείωσε η συζήτηση. Θα ξαναμιλήσουμε τον Μάρτιο όποτε και αν έρθει η συμφωνία. Γιατί έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της».

Παράλληλα, τόνισε ότι τον επόμενο μήνα θα πάρουν τα αναδρομικά όλοι εκείνοι που τους τα «κούρεψε» η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε κια για τον εξοπλισμό των ενόπλεων δυνάμεων κατά τη διάρκεια της θηρείας του ενώ έκλισε λέγοντας «Εμείς αντέχουμε. Όσο χτυπάτε τόσο θα σας νικάμε». 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)