«Τα έδωσε όλα» ο Αμερικανός πρεσβευτής στα Σκόπια για να βοηθήσει να βρεθούν οι βουλευτές και να περάσει την αναθεώρηση

Σκηνές, που θυμίζουν «μπανανίες» της Λατινικής Αμερικής έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες στα Σκόπια και γνώρισαν την κορύφωσή τους την χθεσινή νύχτα. Κεντρικός πρωταγωνιστής ήταν ο Αμερικανός πρεσβευτής στην πρωτεύουσα της FYROM, ο οποίος –κατά κυριολεξία- τα έδωσε όλα, προκειμένου να βοηθήσει τον Ζόραν Ζάεφ να περάσει την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αποδέκτες των κραυγαλέων Αμερικανικών πιέσεων...
ήταν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Δεν έφταναν οι κινήσεις του παρασκηνίου, ορισμένες από τις οποίες διέρρευσαν και στα Σκοπιανά ΜΜΕ ,όπου εμφανίστηκαν ονόματα βουλευτών της αντιπολίτευσης με παράλληλη αναφορά χρηματικών ποσών με τα οποία εξαγοράστηκαν.

Επώνυμοι δημοσιογράφοι των Σκοπίων υπέγραψαν τα ρεπορτάζ σε γνωστούς ιστότοπους, όπου έκαναν λόγο για άμεση ανάμειξη του Αμερικανικού Υπουργείου των Εξωτερικών και ανέφεραν  μάλιστα και συγκεκριμένο όνομα υπαλλήλου του υπουργείου ο οποίος έχει καταγωγή από τα Σκόπια. Εκείνος, που ξεσάλωσε χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα ήταν ο Αμερικανός πρεσβευτής, ο οποίος έφτασε στο σημείο να μεταβεί στα γραφεία του VMROκαι να απειλήσει ευθέως την ηγετική του ομάδα.

Μάλιστα, ζήτησε από τον πρόεδρο του VMROΚρίστιαν Μίτσκοτσκι να μην υπάρξει καμία κύρωση (αν ειναι δυνατόν!) για τους βουλευτές εκείνους του κόμματος, που θα ψηφίσουν υπέρ της Αναθεώρησης του Συντάγματος και θα γίνουν αποστάτες!…

Τις επόμενες ώρες αναμένεται ότι θα έρθουν στο φως πολλές ακόμη «γαργαλιστικές» λεπτομέρειες για το όργιο συναλλαγών, δωροδοκιών και πιέσεων, που μεσολάβησε στο παρασκήνιο, για να καταφέρει ο Ζάεφ να συγκεντρώσει τον πολυπόθητο αριθμό των 80 κοινοβουλευτικών ψήφων.