Ο Βίκτορ Όρμπαν «γειώνει» τον Σαλβίνι – Δεν τον στηρίζει για την Κομισιόν

0
Τον Γερμανό Μάνφρεντ Βέμπερ ως υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – και όχι τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι – πρόκειται να στηρίξει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ανέφερε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων MTI επικαλούμενο τον επικεφαλής του γραφείου του Άνταλ Ρόγκαν.

Η θητεία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ...
στην Κομισιόν λήγει τον Οκτώβριο του 2019.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός αντίπαλος του Βέμπερ για το χρίσμα του κεντροδεξιού ΕΛΚ για τον διάδοχο του Γιούνκερ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με την ιδέα να τον διαδεχτεί ωστόσο φλερτάρει και ο Σαλβίνι έπειτα από την παρότρυνση «φίλων» του αντιευρωπαϊστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε ο ίδιος χθες Τετάρτη στη «Repubblica».

Μεταξύ αυτών, ο Σαλβίνι προφανώς περιελάμβανε και τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, καθώς και την ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν με τους οποίους συναντήθηκε τους τελευταίους μήνες, καθώς αναζητούν κοινή γραμμή πλεύσης εν όψει των ευρωεκλογών του προσεχούς Μαΐου.

Οι εκλογές αυτές εκτιμάται ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν θα λήξει η θητεία του Γιούνκερ.

«Είναι αλήθεια. Αρκετοί φίλοι σε χώρες της Ευρώπης μου το έχουν προτείνει», δήλωσε ο 45χρονος Σαλβίνι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη «Repubblica».

«Είναι κολακευτικό το γεγονός ότι με βλέπουν σαν σημείο αναφοράς για την υπεράσπιση των πολιτών, ακόμη και εκτός Ιταλίας», πρόσθεσε.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)