Συνταγματική αναθεώρηση Σκόπια: Τα σκοπιανά ΜΜΕ «βουίζουν» ότι ο Ζάεφ εξασφάλισε την πλειοψηφία

0
Συνταγματική αναθεώρηση Σκόπια: Την απαιτούμενη πλειοψηφία 2/3 των βουλευτών φέρεται ότι εξασφάλισε ο Ζόραν Ζάεφ, όπως αναφέρουν ΜΜΕ των Σκοπίων, που επικαλούνται ανεπίσημες κοινοβουλευτικές πηγές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο 1TV των Σκοπίων, ο Ζάεφ κατάφερε να εξασφαλίσει τις 80 ψήφους....
που χρειάζεται για να περάσει τον σκόπελο της πρώτης ψηφοφορίας, που ξεκινά σήμερα το μεσημέρι με καθυστέρηση 3 ωρών.

Εκτός αυτού, σύμφωνα πάλι με το κανάλι, οι βουλευτές, δίνοντας την ψήφο τους θα την αιτιολογούν. Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα τεθεί θέμα παραίτησης του αρχηγού του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE Κρίστιαν Μίτσκοσκι.
Επισήμως, ο λόγος για την αναβολή της έναρξης της συνεδρίασης είναι για να συγκεντρωθούν οι βουλευτές στην αίθουσα.Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες των βουλευτών.
Να σημειωθεί, ότι τις τελευταίες ημέρες η πολιτική ατμόσφαιρα στην ΠΓΔΜ είναι εξαιρετικά τεταμένη ανάμεσα στα κόμματα, ωστόσο προκύπτει ότι οι παρασκηνιακές διεργασίες δεν έχουν κοπάσει.
Καταληκτικά, εάν  πάντως δεν κριθούν όλα σήμερα, ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ματ Πάλμερ που σπεύδει την Δευτέρα στην γειτονική χώρα για να ενισχύσει το μπλοκ της συμφωνίας θα είναι το τελευταίο «χαρτί» του Ζόραν Ζάεφ.Τι ακολουθεί μετά την πρώτη ψηφοφορία
Εάν οι φήμες επιβεβαιωθούν και ο Ζάεφ καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 2/3, ακολουθούν άλλες δύο ψηφοφορίες εντός των επόμενων 20 ημερών.
Σε αντίθετη περίπτωση, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων θα προκηρύξει εκλογές.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)