Τελικά τα προσφυγόπουλα στη Χίο, βρήκαν χαμόγελα και ζωγραφιές στα σχολεία και όχι ακροδεξιό παροξυσμό

Καθρέφτης της κοινωνίας φαίνεται πως σταματά να είναι σιγά σιγά το ίντερνετ, αφού παρά τα εκατοντάδες δημοσιεύματα, posts, και shares, αλλά και την έντονη κινητοποίηση ακροδεξιών ομάδων, τα προσφυγόπουλα στη Χίο βρήκαν ζωγραφιές και καλωσόρισμα από τους υπόλοιπους μαθητές και όχι κάποια ακροδεξιά ομάδα που προσπαθεί να μαζέψει ψήφους...

Συνολικά τα προσφυγόπουλα που πήγαν στα σχολεία και που σύμφωνα με κάποιους θα αλλοίωναν τον πολιτισμό και τα παιδιά τους, είναι 40, ενώ σύμφωνα με το astraparis.gr συνοδεύτηκαν από διακριτική παρουσία αστυνομίας, παρουσία μάλιστα της Εισαγγελέα, Σπυριδούλας Σταυράτη, του προϊστάμενου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, Αριστείδη Κελεπερτζή, και της Ανατολής Βροχαρίδου από την περιφερειακή Εκπαίδευση, καθώς και άλλων εκπροσώπων φορέων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μαθητές του Κάμπου ζωγράφισαν για τους τέσσερις καινούργιους μαθητές στο σχολείο τους, ενώ το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Χίου, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς ανάρτησαν πανό με το οποίο καλωσόριζαν τα παιδιά στο 4οκαι στο 2οΔημοτικό Σχολείο Χίου.

Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αριστείδης Κελεπερτζής:

Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος που τα προσφυγόπουλα μετά από καιρό μπορούμε να τα υποδεχτούμε και να τα αγκαλιάσουμε παιδαγωγικά στα σχολεία μας. Αυτή τη στιγμή τα σχολεία έχουν από ένα δάσκαλο και ειδικότητες που θα κάνουν τα υπόλοιπα μαθήματα μέχρι τις 6. Τα παιδιά που είναι έτοιμα να φοιτήσουν λόγω του ότι τις τελευταίες μέρες προωθήθηκε σημαντικός αριθμός προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, είναι 40. Όσα παιδάκια παίρνουν μετά το ΑΔΥΜ (αριθμός δελτίου υγείας μαθητή) και τα εμβόλια τους θα έρχονται μετά κανονικά στο σχολείο

Υπενθυμίζεται πως 1200 περίπου “αγανακτισμένοι” και ανήσυχοι γονείς, που μάλλον δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν από το να στηρίξουν τον τοπικό ακροδεξιό παράγοντα ώστε να μαζέψει μερικούς ψήφους τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές, είχαν στείλει πριν μερικές μέρες ένα εξώδικο σε διευθυντές σχολείων και στους προϊσταμένους σχολικών διευθύνσεων, ζητώντας τους να μην επιτρέπουν στα προσφυγόπουλα να πηγαίνουν στα σχολεία τους.

Τη δόξα για αυτή τη συγκεκριμένη ενέργεια, αναλάμβανε μία αυτοαποκαλούμενη “παγχιακή επιτροπή αγώνα” και σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr, τάσσονται ενάντια στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, στη λειτουργία δομών υποδοχής και εκπαίδευσης (ΔΥΕΠ) σε πέντε σχολεία της Χίου και να παρίστανται εκπρόσωποι των γονέων, σε κάθε συνεδρίαση των εκπαιδευτικών που αναφέρεται στο θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων.

Ακροδεξιοί κύκλοι επίσης, εκμεταλλεύτηκαν τις τελευταίες μέρες το ότι ένα προσφυγόπουλο “τραυμάτισε” έναν συμμαθητή του με το ξυραφάκι της ξύστρας, παρουσιάζοντας το συγκεκριμένο περιστατικό σαν ένδειξη πως τα προσφυγόπουλα θέλουν να μαχαιρώσουν τα ελληνόπουλα.