Υπόθεση Κασόγκι: "Επιτακτική η ανάγκη να αποσαφηνιστεί" η υπόθεση σύμφωνα με δυτικές χώρες

kafeneio sp

Κοινή ανακοίνωση Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας για τον "απαράδεκτο" θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου. "Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό τον φόνο", τονίζουν...

Η Σαουδική Αραβία πρέπει να παράσχει στοιχεία για να υποστηρίξει την εξήγησή της για το τι συνέβη στον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι ώστε να θεωρηθεί αξιόπιστη, σύμφωνα με τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι υπάρχει "επιτακτική ανάγκη να αποσαφηνιστούν" οι συνθήκες του "απαράδεκτου" θανάτου του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της χώρας του στην Τουρκία.

"Σημειώνουμε τη δήλωση των Σαουδαράβων που εξηγεί τα προκαταρκτικά τους πορίσματα", αναφέρουν οι τρεις δυτικές πρωτεύουσες σε κοινή ανακοίνωσή τους.

"Αλλά υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη στις 2 Οκτωβρίου, πέρα από τις υποθέσεις επικαλείται έως σήμερα η σαουδαραβική έρευνα, οι οποίες πρέπει να υποστηρίζονται από τα γεγονότα ώστε η έρευνα να θεωρηθεί αξιόπιστη".

"Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτόν τον φόνο, τον οποίο και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο", τονίζουν.

"Επιμένουμε συνεπώς στο γεγονός ότι απαιτούνται και αναμένονται περισσότερες προσπάθειες ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια κατά τρόπο πλήρη, διαφανή και αξιόπιστο", υπογραμμίζουν οι τρεις χώρες, χαρακτηρίζοντάς "απαράδεκτο" το γεγονός δημοσιογράφοι να απειλούνται, να δέχονται επίθεση και να σκοτώνονται "υπό οποιεσδήποτε συνθήκες".