Ο Κοτζιάς ζητά να τελειώσει η συγκυβέρνηση με ΑΝΕΛ και θυμάται το 1989

kafeneio sp
0

Με αναφορές στη δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών διεμήνυσε ότι φιλοδοξεί η Κίνηση "Πράττω" της οποίας ηγείται να παίξει ρόλο "γέφυρας" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και "δημοκρατικής παράταξης". Επανέλαβε αιχμές κατά Καμμένου για τα μυστικά κονδύλια. "Δεν εκβιάζομαι, δεν εκβιάζω", είπε...

Έτσι κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της Κίνησης "Πράττω", της οποιας ηγείται, στην Κρήτη, ο κ.Κοτζιάς επέμεινε ουσιαστικά στην άποψη του ότι ήρθε η ώρα να τελειώσει η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δείχνοντας χωρίς να το κατονομάζει προς την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής. Διεμήνυσε ότι φιλοδοξεί η Κίνηση "Πράττω" της οποίας ηγείται να παίξει ρόλο "γέφυρας" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και "δημοκρατικής παράταξης" και μάλιστα αναφέρθηκε στο 1989 και στη δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι αιχμές Κοτζιά ξεκίνησαν με αφορμή τα μυστικά κονδύλια. Δήλωσε ότι το "Πράττω" θα απαιτήσει όπως υπάρχει μία υπηρεσιακή επιτροπή στο ΥΠΕΞ που προτείνει και το προεδρείο της Βουλής αποφασίζει, όποιο υπουργείο έχει απόρρητες δαπάνες να περνά από αυτή τη διαδικασία και να μην αποφασίζει κανείς υπουργός μόνος του.

"Στειλαμε 93 υποθέσεις στον εισαγγελέα, μεγαλοπρέσβεις μπήκαν στη φυλακή και ας μην τα γράφουν οι φυλλάδες. Γιατι όποιος πουλάει βίζα στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι απλά εγκληματίας, είναι προδοσία. Βίζα για 14 μηνών ασυνόδευτο παιδί και πήγαν να μου τον καλύψουν" είπε.

"Η δημοκρατία υπονομεύεται και απαξιώνεται όταν δεν παλεύεις ενάντια στη διαφθορά. Οταν εσύ ανοίγεις το στόμα σου για να πουλήσεις ομορφιά και εξυπνάδα στον τύπο της αντιπολίτευσης" είπε και πρόσθεσε: "Ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι ούτε δέχομαι τις ατζέντες που χτυπάνε την εξωτερική πολιτική και τη δημοκρατία. Χρειάζονται αυτά τα μέτρα παντού. Δεν πρέπει να εκμαυλίζεται ο δημόσιος βίος με fake news που αναπαράγονται".

Ο κ.Κοτζιάς επανέλαβε το... παράπονο του πως παραιτήθηκε γιατί διαφωνούσε με την κυβέρνηση διότι "τι κάνει κάποιος που διαφωνεί παραιτείται, τώρα παραιτήθηκα εγώ και είμαι βριζόμενος". Είπε επίσης "η αθωότητα ειναι μεγάλη ενοχή, η εντιμότητα είναι προς ύβρη" και συνέχισε:

"Το δικό μου στόμα και του Πράττω δεν κλείνει. Ούτε στα στρατοδικεία έκλεισαν τα στόματα μας, ούτε στα πραξικοπήματα, ούτε το 1989 που θέλαν να στείλουν τον Ανδρέα Παπανδρέου στη φυλακή".

Και συνέχισε: "Οι απειλές ζωής, οι σφαίρες, οι σακκούλες με τα χώματα και τα αίματα δεν είναι δημοκρατία".

Ο πρώην υπουργός εξέφρασε επίσης το παράπονο του για κατηγορίες που δέχθηκε όσον αφορά στην παραίτηση του: "Με τη στάση μου υπερασπίστηκα την αξιοπρέπεια της χώρας και της κυβέρνησης. Ελέχθησαν βαριά πράγματα χωρίς κανείς να παρέμβει. Λένε κάποιοι ότι έβαλα το «εγώ» πάνω από το «εμείς». Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το «εμείς»".

Στη συνέχεια είπε "Με προκαλούν δημοσίως ότι δεν είχα λόγους πολιτικούς που παραιτήθηκα για αυτό είπα διαβάστε την επιστολή μου. "

Υποστήριξε ότι το 2015 ουσιαστικά συγκροτήθηκε μία κυβέρνηση σωτηρίας, σχολιάζοντας: "Τότε μπορούσες να συνεργάζεσαι με ΑΝΕΛ που ήταν πιο ήρεμοι τότε και είχες ένα πρόγραμμα υπεράσπισης της κοινωνίας".

Εκτίμησε όμως ότι πλέον μετά την έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης, "Χρειάζεται δίπλα στο κυβερνών κόμμα, ένα άλλο κόμμα. Μία δημοκρατική παράταξη πέρα από αυτή που έχει συσσωρεύσει διεφθαρμένους ανθρώπους στην κορυφή τους. Εμείς θέλουμε την αριστερά που έχει παραδόσεις διαφορετικές, πιο πατριωτικές. Όχι κυβέρνηση με δυνάμεις που ανήκουν στη δεξιά ή και παραπέρα από αυτή. Η σημερινή μας λοιπόν φάση χρειάζεται ένα σύμμαχο κοινοβουλευτικό με τα δικά του χαρακτηριστικά".

Όρισε δε ως πρώτο σταθμό για το ρόλο αυτό που φιλοδοξεί να παίξει το Πράττω στην ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης, τις δημοτικές εκλογές.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)