Μ.Σαλβίνι προς Π.Μοσκοβισί: «Ποιος είσαι εσύ; - Να πλένεις το στόμα σου όταν μιλάς για την Ιταλία»

0
Ο υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απάντησε στον Γάλλο Επίτροπο Π.Μοσκοβισί για τα περί «μικρών Μουσολίνι» στην Ευρώπη, λέγοντάς του ότι «Θα πρέπει πλένει το στόμα του πριν προσβάλει την Ιταλία, τους Ιταλούς και τη νόμιμη κυβέρνησή τους».

Επιτέθηκε και στην Γαλλία αναφέροντας πως «έσπρωξε τη Λιβύη στο χάος ενώ αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες»...

Μια δήλωση απολύτως αληθινή καθώς για το σημερινό χάλι στην Λιβύη που στην ουσία έχει τριχοτομηθεί, αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η Γαλλία μαζί με τις ΗΠΑ.

Ο Πιέρ Μοσκοβίσι, δήλωσε την Τρίτη ότι «η Ιταλία αποτελεί πρόβλημα» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν «πολλοί μικροί Μουσολίνι», προκαλώντας την οργή τόσο του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο όσο και του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Ματέο Σαλβίνι.

«Ευτυχώς δεν υπάρχει ήχος στρατιωτικής μπότας, δεν υπάρχει Χίτλερ αλλά μικροί Μουσουλίνι», είχε πει την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Οι δηλώσεις Μοσκοβισί ήταν προσβλητικές για μια ολόκληρη χώρα και για την ελεύθερη βούληση των πολιτών της να επιλέξουν όποιον θέλουν να τους κυβερνήσει.

Προφανώς ο Μοσκοβισί και οι υπόλοιποι δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει στις Ευρωεκλογές καθώς οι απόψεις τους αναμένεται να αποδοκιμαστούν από το εκλογικό σώμα και πολλοί από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών θα «αντικατασταθούν» από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Από τώρα το σύστημα των Βρυξελλών επιχειρεί να παρουσιάσει τους πολίτες που ψηφίζουν αντίθετα από την βούλησή των γραφειοκρατών ως «προβληματικούς» αλλά αυτό δεν μπορεί να απαξιώσει την δύναμη της ψήφου τους.

Τουλάχιστον όχι ακόμα που ισχύουν οι εκλογικές διαδικασίες.

Χθες στον Π.Μοσκοβισί απάντησε «κατάλληλα» και ο Λουίτζι ΝτιΜάιο: «Η στάση μερικών Ευρωπαίων επιτρόπων είναι απαράδεκτη. Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπουν στον εαυτό τους να λένε ότι στην Ιταλία υπάρχουν πολλοί μικροί Μουσολίνι. Δεν τους το επιτρέπουμε, πρόκειται για άτομα που έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα»

"Θυελλώδης" αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Πιερ Μοσκοβισί και της Ιταλικής κυβέρνησης, μετά τις δηλώσεις του Οικονομικού Επίτροπου.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, απάντησε προσωπικά και δημόσια στον Μοσκοβισί με τα λόγια του να κάνουν τον γύρο της Ιταλίας και όχι μόνο.

Πρόσθεσε, δε, ότι «η Ιταλία έχει την κυβέρνηση με την ευρύτερη λαϊκή στήριξη σε όλη την Ευρώπη»και πως «πρόκειται για αχαρακτήριστες κρίσεις μιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία σε έξι με οκτώ μήνες δεν θα υπάρχει πια, διότι οι πολίτες στις Ευρωεκλογές θα στείλουν στο σπίτι τους μεγάλο μέρος των "ευρωγραφειοκρατών"».

«Στους κυρίους αυτούς δεν θα δώσουμε εμείς το μάθημα, ως κυβέρνηση, αλλά οι Ιταλοί πολίτες στις επόμενες Ευρωεκλογές», κατέληξε ο Ντι Μάιο.

Όντως αυτή η Κυβέρνηση έχει μια πρωτοφανή υποστήριξη άνω του 70% των πολιτών της Ιταλίας κάτι που δείχνει "συνταξιοδότηση" για πολλούς γραφειοκράτες στις Ευρωεκλογές.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)