Έκανε γιο-γιο την Μπενφίκα η Μπάγερν

Unknown
Επίδειξη δύναμης από την Μπάγερν στη Λισαβόνα. Οι Βαυαροί έκαναν πλάκα στην Μπενφίκα (0-2) και φιγουράρουν μαζί με τον Άγιαξ στην κορυφή του όμιλου της ΑΕΚ.








Στην κορυφή του 5ου ομίλου μαζί με τον Άγιαξ, που νωρίτερα νίκησε την ΑΕΚ, συγκατοικεί και η Μπάγερν, η οποία «καθάρισε» 2-0 την Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ».

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η ομάδα του Κόβατς. Οι Βαυαροί ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και έκαναν την άμυνα των αετών να περάσει δύσκολα από τα πρώτα λεπτά. Μοιραία, ο Βλαχοδήμος είδε την μπάλα να φτάνει στα δίχτυα του μόλις στο δέκατο λεπτό, ύστερα από κοντινό σουτ του Λεβαντόφσκι. Η Μπάγερν σαφώς και δεν κατέβασε στροφές μετά το γκολ, ενώ με εξαίρεση μια-δυο περιπτώσεις ο Νόιερ δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά στο ματς.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο 45λεπτο. Οι «αετοί» δεν μπόρεσαν να φρενάρουν τους Γερμανούς, που καθάρισαν το παιχνίδι στο 54’. Ο Σάντσες ύστερα από αντεπίθεση που έβγαλε με εξαιρετική κούρσα είδε τον Χάμες να του στρώνει την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της παλιάς του ομάδας με όλο το «Ντα Λουζ» να τον αποθεώνει και τον ίδιο να μην πανηγυρίζει αλλά να ευχαριστεί τους οπαδούς της Μπενφίκα. Το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα στη συνέχεια, αφού οι παίκτες του Ρουί Βιτόρια με τον κίνδυνο να «ανοίξει» κι άλλο το σκορ δεν ρίσκαραν ιδιαίτερα, ενώ η Μπάγερν δεν είχε λόγο να πατήσει κι άλλο το γκάζι.

Η βαθμολογία στον 5ο όμιλο:
1.Άγιαξ 3
2.Μπάγερν 3
3. Μπενφίκα 0
4.ΑΕΚ 0

Η επόμενη αγωνιστική (2η):
Τρίτη 2/10
ΑΕΚ-Μπενφίκα (22.00)
Μπάγερν-Άγιαξ (22.00)