Δικαιοσύνη: Εκείνο το σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα… Τελικά δεν ήταν σκάνδαλο

Αυτό φαίνεται πως αποφάνθηκε η τυφλή και αμερόληπτη Δικαιοσύνη, δια του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εκδίδοντας αθωωτική απόφαση για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση αγοράς από ασφαλιστικά ταμεία δομημένου ομολόγου ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ και μη δομημένου ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν εκδοθεί το 2006.

Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά όλοι όσοι κατηγορούνταν κηρύχθηκαν αθώοι από τις βασικές κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης...

Η απόφαση, αθωώνει τους τότε επικεφαλής του ασφαλιστικού ταμείου ΤΕΑΔΥ Αγάπιο Σημαιοφορίδη και Παναγιώτα Καραδήμα, τον επικεφαλής του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνο Χρηστίδη, του ΤΕΑΥΦΕ Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γεράσιμο Κονιδάρη.

Αθώοι επίσης κρίθηκαν και οι υπεύθυνοι  και τα στελέχη των εταιρειών JP Morgan, Νorth Αsset Μanagement και Hyppovereinsbank.

Το δικαστήριο κατόρθωσε να καταδικάσει τους δύο εκπροσώπους της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος». Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών, χωρίς αναστολή, στον Γιώργο Αποστολίδη, ενώ στο Θεόδωρο Πρινιωτάκη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 8 ευρώ η μέρα.

Πρωτόδικα, είχαν καταδικαστεί σε ποινές 20ετούς κάθειρξης οι υπεύθυνοι των ασφαλιστικών ταμείων και σε ποινές 25ετους κάθειρξης οι υπεύθυνοι των βασικών χρηματιστηριακών εταιριών αλλά και της τράπεζας, που ενεπλάκησαν. Επιπλέον είχαν διαταχθεί κατασχέσεις περιουσιών ενώ είχε επιβληθεί και χρηματική ποινή ύψους 11,6 εκατομμύρια ευρώ στον έναν από τους εμπλεκόμενους των χρηματιστηριακών εταιριών.

Πέφτει έτσι η αυλαία σε μια πολύκροτη υπόθεση, η οποία απασχόλησε για πολλά χρόνια την ελληνική κοινή γνώμη και είχε οδηγήσει αρκετούς από την πλέμπα να πιστεύουν πως τα ασφαλιστικά ταμεία έπεσαν έξω από κάποια παρανομία, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που τα έριξε έξω ήταν αρκετά νόμιμο, σε συνδυασμό με το ότι οι Έλληνες συνταξιούχοι, δεν πεθαίνουν κιόλας! Ζουν πολλά χρόνια μετά τη σύνταξή τους!